Ponedjeljak , 28 studeni 2022
Savjet:
Volim te

Volim te

Sada sve djeluje tako daleko, ali toliko duboko, da mi je duša puna. Terasa moje kuće miriše na jorgovane čiji se miris mikeša sa svježinom mora. Vihor je nanosi sa pučine.

Noć je duboka, tišina priča priču sjećanja. Moje oči sklopljene, kapke mi vlaže suze.

Život se polako završava, ali godine su poodmakle i duša zna da sam ti bliži. I ulijeva mi sreću ovaj trenutak. Vino naše vinarije nikad nije bilo tako slatko, više nego berba od godine kad sam te sreo slađe moje su usne sada, a note na klaviru kao da pričaju priču. Hm, sjećam se bili smo mladi, tvoje zelene oči odmah su mi probudile iskru u srcu. Iskru čiji plamen još gori u meni…

Duša mi je svjetlucava kao prostranstvo zvjezdanog neba koje se preslikava u moru. Tako si slatko prinosila usnama grožđe, sočne usne tvoje bile su melem za dušu kad god bi izustila nešto..tad kad si mi rekla “Te voglio bene assai“. Gledala si me ravno u oči. Sve je stalo, dah je zastao, vrijeme, samo sam osjetio svoje srce u grudima koje mi je ponavljalo riječi s tvojih usana, i prije nego sam došao sebi usne su nam se spojile. Po prvi put u životu osjetio sam se živim.

Moje ruke na tvom licu i vratu, usne nježne, a okus sladak, Bože jesi li stvarna pitao sam se. Tako svilenkasto nježna kao vila, stajala si ispred mene u bijeloj haljini smješeći mi se.

Otvaram oči i sada sam tu. Ponovo nakon toliko godina, kao da si maločas bila ovdje. I jesi, ovdje si, osjećam te iako si otišla prije mene, i dalje te vidim i osjećam. I volim. Dim cigarete ,svijeća koja gori, butelja vina na pola ispijena, dvije kristalne čaše… Jedna prazna bez tvog karmina, druga napola ispijena, zvuci valova koji se preklapaju o stijene uz zvuk klavira…večeras su me vratili unazad, ali i dali krila ka tebi.

Jesu li to moji posljednji uzdisaji? I ako jesu, neka su, živjeli smo kao nitko prije nas. Znam da me čekaš tamo gore i spreman sam da pustim dušu da bude slobodna.

I sad otpuštam svoju dušu i vidim svoje tijelo, osmjeh je na licu, suza na obrazu, bijelo odijelo obasjano mjesečinom, klavir, vino, terasa, naša kuća, jorgovani, vinograd, more, uzdižem se, sve je tu. Che dolce morte. Poznato mjesto, vidim te. Vidim tvoju dušu koja mi pruža ruku da me povedeš ponovo još jednom u novi život poslje života, i ponovo kažeš kao prvog puta “Te voglio bene assai”.

 

 

M. Vujadinović

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top