Breaking News
Početna / Događanja / Vodimo vas u kino: Čudo

Vodimo vas u kino: Čudo

Temeljeno na bestseleru New York Timesa, Čudo je nevjerojatna inspirativna priča o Augustu Pullmanu, desetogodišnjem dječaku s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu. Nakon 28 operacija zbog kojih nikad nije mogao normalno pohađati školu, s deset godina ga roditelji ipak upisuju u peti razred osnovne škole Beecher. Auggie u školu kreće s puno straha i nevjerice i boji se kako će svakodnevno biti izložen pogledima, zgražanju i komentarima svojih školskih prijatelja. Auggieju peti razred postaje prava životna škola u kojoj uči kako se izboriti. Suočavajući se s vršnjacima i profesorima, koji redom imaju različite reakcije na njegovo lice, ovaj desetogodišnjak konačno počinje prihvaćati samoga sebe. I dok se njegova obitelj, kolege u razredu i šira zajednica bore s nastojanjima da pronađu empatiju i prihvate ga, Auggiejevo nevjerojatno putovanje će ih sve ujediniti i dokazati da se ne možeš uklopiti kada si stvoren da se istakneš.

 

Nominiran za nagradu Zlatni globus za film Soba, Jacob Tremblay preuzima jedinstvenu ulogu Auggieja Pullmana, čije su ga operacije držale podalje od škole – do sada. Sve što je Auggie oduvijek želio je biti normalan dječak, a sada se odjednom mora suočiti sa velikom grupom djece koja ne znaju kako da se ponašaju prema njemu. No, na kraju, Auggie i svi oko njega su transformirani onime što je najvažnije: prijateljstvom, hrabrošću i svakidašnjim izborom da budu ljubazni prema svima koje susretnu.

Film Čudo okupio je brojna renomirana imena uključujući dobitnicu nagrade Oscar® Juliu Roberts kao Auggiejeva mama (Erin Brockovich, Zgodna žena), nominiranog za nagradu Oscar® Owena Wilsona kao Auggiejev tata (Hotel Grand Budapest, Ponoć u Parizu) i mladu glumicu naših korijena Izabelu Vidovic kao Auggiejeva sestru.

Studio Lionsgate je već pokrenuo inicijativu Wonder Certified Kind Classroom, program koji je inspiriran bestselerom i filmom Čudo, a kojom nastoje potaknuti ljubazno ponašanje, prihvaćanje i uključivanje od strane učenika osnovnih škola. Učitelji su i u Hrvatskoj počeli prihvaćati poruke filma i knjige da „odabiru ljubaznost“ provođenjem programa koji smanjuju nasilje među učenicima i društvenu izolaciju. Odličan primjer je OŠ Ivana Zajca iz Rijeke koja je dobila certifikat kao „najljubazniji učenici u Hrvatskoj.“

Na tragu navedenoga cilj je potaknuti škole, učitelje i same učenike da se uključe u akciju #BudiFrend kojom će se nagrađivati i poticati ljubazno ponašanje učenika i učiti ih toleranciji. Svaki razred koji se uključi u inicijativu bit će nagrađen posebnim certifikatom ljubaznosti, a najbolji razredi bit će nagrađeni i besplatnom projekcijom filma i knjigama za školsku knjižnicu.

Saznajte više o akciji na: www.blitz-cinestar.hr/otkrijte-cudo-unutar-svog-razreda

Prekrasnu inspirativnu priču Čudo, u distribuciji Blitza, pogledajte od 23.11. u CineStaru.

 

Poklanjamo 1 x 2 ulaznice za ovaj divan obiteljski film! Sve što morate učiniti je komentirati ( na članku ) koja vam je najraža obiteljska aktivnost ili uspomena. Dobitnika biramo srijedu, 6.12. u 20 sati! 

 

 

 

 

 

Čestitamo na osvojenim kartama za ovaj divan film osobi pod imenom ” Darija ” – molimo te da nam do petka popodne kroz kontakt formu pošalješ svoje podatke ( ime, prezime, kontakt broj i kino koje želiš posjetiti ) s mail adrese s koje je poslan komentar i uživaj u filmu! 

 

 

O nama Obitelj.hr

2 komentara

  1. Najdraža obiteljska uspomena mi je bila posjet božićnom sajmu tijekom zimskih mjeseci. Ima nešto gotovo magično kad hodaš gradom koji je prekriven snijegom, a svi štandovi su osvijetljeni.Mirisi se miješaju u zraku, a negdje u pozadini čuju se blagdanske pjesme.

  2. Imam ih puno kad nas je bilo četvero, ali već dugo smo samo troje. Sad u ovom izdanju nekako su mi najdraži movie-nights ako se uspijemo skupiti, kauč, dekica, kokice i film. Obzirom da smo u Zagrebu, vjerujem da ćemo i šetati kad krene advent po gradu vikendom, veselim se tome jako 🙂 Bilo bi zgodno preseliti s kauča u kino, svakako.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top