Predstavljamo vam Vina Krolo
Danas smo se odlučili za vino GARDIJAN
Gardijan je jedna od najprepoznatljivijih svjetskih sorti vina crnog grožđa. Potječe iz Francuske, točnije iz francuskog grada Bordeaux, a vrlo često se miješa sa sortom Merlot. Ovo grožđe je relativno nova sorta nastala u 17. stoljeću slučajnim križanjem Cabernet franc i Sauvignon blanc pa nije rijetkost čuti da su ove sorte potomci Cabernet Sauvignona. Njegova popularnost često se pripisuje svojoj jednostavnosti uzgoja; grozdovi imaju debelu kožu te su izdržljivi zbog toga, pupi kasno da izbjegne smrzavanje i otporan je na opasnosti kao što su trulež i insekati. Klasični profil Cabernet Sauvignona je tedencija na puni okus s visokom količinom tanina i primjetnom kiselosti koja doprinosi starenju potencijalnog vina. Vino Gardijan Vinarije Krolo dobio je brončanu medalju na slijepom kušanju vina u Bordeauxu na poznatom natjecanju Challenge du vin Bordeaux France.
Naručiti možete https://croatiarevealed.com/hr/kategorija-proizvoda/proizvodac/krolo-vina/
Vinarija :
Početak novog tisućljeća za obitelj Krolo bio je ujedno i početak planiranja povratka zemlji svojih predaka. Danas, desetljećima kasnije, to područje oštre kontinentalne klime dom je vinima punog tijela, prepoznate elegancije i jedinstvene svježine.
Vinogradarstvo je u obitelji Krolo tradicija stara preko 300 godina no Dražen Krolo jedini je potomak koji je uz duboko poštovanje prema naslijeđu, vinu posvetio svoj privatni i poslovni život, zarazivši tom strašću i ostatak obitelji.
Vinograd :
Na više od šest hektara zemlje, Krolini vinogradi smješteni su na području Strmendolca, maloga mjesta u Dalmatinskoj zagori. Udaljeno je 30-tak kilometara sjeverno od Splita te je zadnja geografska linija uzgajanja vinove loze. Zbog nadmorske visine te oštre kontinentalne klime koju formiraju planinski lanci kojima je područje okruženo, tijekom cijele godine noćne temperature su relativno niske. Čak i ljeti temperature ovdje noću padaju i do 15 stupnjeva Celzijevih no upravo ta posebnost ove lokacije, uz veliki trud, nesvakidašnju strast i tvrdoglavost Dražena Krole zaslužni su što grožđe doseže visoku razinu sladora, dok kiseline ne padaju ispod željenog nivoa. Stoga su voćnost i svježina glavne karakteristike svih pet sorti u ponudi.
A nakon berbe, kada loza može napokon na neko vrijeme da počine, započinje složeni proces proizvodnje. Minimalno dvije, odnosno tri godine potrebne su kako bi sazrijevanje dostiglo savršenu razinu i do 40.000 boca vina Krolo stiglo na tržište svake godine.