Ponedjeljak , 25 rujan 2023
Savjet:

Tihomila

Vakula: Sve topliji dani i razni ekstremi ugrožavaju opsatanak biljaka i životinja

Najpoznatiji meteorolog Hrvatske dao procjenu utjecaja klimatskih promjena na agrar: Vakula: Sve topliji dani i razni ekstremi ugrožavaju opsatanak biljaka i životinja AgroRoks već treću godinu za redom okuplja važne aktere agrara, poljoprivredne proizvođače i udruge, predstavnike regulatora, javne, državne i lokalne administracije te znanstvene zajednice, a raspravlja se o prilikama i izazovima u poljoprivrednoj proizvodnji i mogućnostima snažnijeg razvoja ... Read More »

Djevojčica Ana iz Ernestinova, svojevrsna je pedikerka za konjska kopita

Čisti i orezuje kopita poput nekog starog potkivača !!! Ana Lijak 14-godišnja članica konjičkog kluba Slavonija i Baranja iz Ernestinova unazad pet godina intenzivno se bavi konjima. No, osim što je izvrsna jahačica, ta atipična tinejdžerica ima poseban “hobi”. Ona orezuje kopita svim konjima ernestinovačkog kraja, a za posebne prilike i nastupe ih i uređuje i ukrašava. -Ljubav prema tim ... Read More »

Dvije hrvatske graševine među najboljima na svijetu

Manifestacija GO GROW, koja spaja međunarodni GROW du Monde i već tradicionalnu konferenciju GO (Graševina Osijek) održava se na istoku Hrvatske od 13. do 17. lipnja. Nakon sinoćnjeg posjeta feričanačkom vinogradu, središji dio manifestacije održan je u petak (16. lipnja)u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije panelima o tržišnom pozicioniranju graševine, te na temu Hrvatska – zemlja vina i turizma. Zaključak panela ... Read More »

HAPIH istražio navike potrošača

Najviše ostatke hrane bacaju osobe od 40 do 50 godina, a najmanje stariji od 70 godina Podaci iz istraživanja o navikama hrvatskih građana vezanim uz kupovinu, pripremu i čuvanje hrane, a koje je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) provela tijekom protekle godine na području cijele Hrvatske, jasno pokazuju kako je potrošače i dalje potrebno educirati. “Informacije koje smo ... Read More »

Najtrofejniji osječki preponski jahač Ivan Funarić

Već kao tinejdžer porazio je cijelu juniorsku i seniorsku jahačku mađarsku reprezentaciju Dvadesettrogodišnji preponski jahač Ivan Funarić iz Bilja, još kao dijete, boraveći kod djeda i bake na selu, zaljubio se u konjički sport i konje, a nakon što ga je otac upisao u školu jahanja u osječkom Konjičkom klubu na Pampasu, jahanje i rad s konjima postali su smisao ... Read More »

Dani pjenušca, vina i pralina u Iloku

Ljubitelji pjenušavih kapljica ne odolijevaju čarobnom spoju s pralinama punjenim malinom i višnjom U Ribarskoj kući u Iloku u vremenu od 08 do 13. lipnja održani su Dani pjenušca, vina i pralina, petodnevna manifestacija koja privlači sve veći broj turista. Ljubitelji pjenušavih kapljica naprosto nisu mogli odoljeti čarobnom spoju s pralinama i čokoladom, a velikim zanimanjem posjetitelja ugodno je iznenađena ... Read More »

Upoznajte najbolju storytellericu u Hrvatskoj Varju Guttert

Najboljim turističkim vodičem, među pet do šest tisuća, koliko se procijenjuje da ih ima u Hrvatskoj, proglašena je Varja Guttert iz Parka prirode Kopački Rit. Za one koji poznaju Varju ili su barem jedanput prisustvovali njenoj prezentaciji, to nije nikakvo iznenađenje. Varja je fantastična interpretatorica koja kod posjetitelja izaziva sve one emocije s kojima se vraćaju svojim domovima i koje ... Read More »

EAZYtowork aplikacija koja život znači

Revolucionarnu aplikaciju za “bukiranje” poslova: EAZYtowork osmislio mladi Osječanin iz Irske: Samo jednim “klikom” do djelatnika Nakon što je u travnju predstavljena poduzetnicima u Poslovnom centu Cras, te prezentirana medijima u prostoru Biosa, Poduzetničkog inkubatora u Osijeku, nova i jedinstvena aplikacija EAZYtowork, sada je dostupna u App store-u i Google Play-u. Kako je riječ je o revolucionarnoj aplikaciji u sektoru ... Read More »

Scroll To Top