Znate li....
Početna / Vaš kutak / Putovanje

Putovanje

Feed Subscription

Savjeti za ugodan boravak u hotelu: Kako se ponašati i što ponijeti?

Boravak u hotelu može biti ugodno iskustvo koje pruža brojne prednosti, ali kako biste maksimalno iskoristili svoj boravak, važno je pridržavati se određenih pravila ponašanja i pripremiti se na odgovarajući način. Evo nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da uživate u svom hotelskom boravku. Kada stignete u hotel, uvijek je pristojno pozdraviti osoblje recepcije s osmijehom i ljubaznošću. Ako ... Read More »

“Očuvanje tradicije i inkluzija na Didaktičkoj farmi: Intervju s Emiliom Zontom.”

U srcu pitoreskne regije Istre, u Vodnjanu, leži jedinstvena oaza koja spaja tradiciju, edukaciju i inkluziju. Didaktička farma, vođena vizionarskim duhom Emilia Zonte, ne samo da predstavlja mjesto gdje se njeguje autohtona istarska baština, već i prostor gdje se osobe s invaliditetom aktivno uključuju u brigu o životinjama, posebice o simbolu Istre – Boškarinu. U ovom intervjuu, Emilio Zonta promotor, ... Read More »

PUTOPIS: SICILIJA – najveći otok i duša čarobnog Mediterana

Talijanski jug, osobito Sicilija sušta su suprotnost bogatog i organiziranog sjevera.To je mjesto istinskog doživljaja onog starog…onog ne turističkog…život kakav je nekad bio. Na Siciliji vlada savršeni nered koji ima svoj poseban šarm, dušu i neodoljivost. To je mjesto gdje ćete pronaći život na ulicama, mješavinu kultura koje su ovdje ostavile trag nedovršenih priča, gradove koji su protkani dubokom željom ... Read More »

Čarolija Velebita: Divlja ljepota hrvatskog planinskog bisera

Velebit, jedan od najimpresivnijih planinskih lanaca na hrvatskom tlu, oduvijek privlači zaljubljenike u prirodu svojom spektakularnom ljepotom. Ova planina pruža nevjerojatan doživljaj prirode, od divljih staza do jedinstvenog biljnog i životinjskog svijeta. Planinarenje Velebitom postaje istinski putovanje kroz prirodne čarolije. Staze vode kroz netaknutu prirodu, uz koje se pruža očaravajući pogled na litice, kanjone i planinske vrhove. Planinari doživljavaju spoj ... Read More »

“Skijaška sezona: Sjaj snježnih padina, izazovi i ljepota prirode”

Uz dolazak hladnih mjeseci, praznika ,svijet skijaške zabave ponovno otvara svoja vrata ljubiteljima zimskih sportova diljem planeta. Skijaška sezona, osim što pruža nezaboravne trenutke na snježnim padinama, nosi sa sobom i široki spektar doživljaja, prilika i izazova. Ovaj članak istražuje svijet skijanja, razmatrajući prednosti, izazove te ljepote prirode koje oplemenjuju ovo iskustvo. Otkrijte s nama zašto skijanje privlači mnoge, koje ... Read More »

Priča o božićnom sjaju Beča: Pustolovina među sajmovima”?

Kolumna : Smiljana Roguljić https://www.instagram.com/s_m_i_k_i? Prekrasno uređenje s tisućama svjetlucavih lampica, miris kuhanog vina, cimeta i klinčića, božićne pjesme na svakom koraku, štandovi s rukotvorinama i originalnim darovima… Obožavamo Advent u Beču, vjerojatno najpoznatiji božićni sajam u cijeloj Europi, koji iz godinu u godinu opravdava svoj zvjezdani status.. Riječ je o pravoj maloj zemlji čuda, koja svake godine privuče milijune ... Read More »

Planinski boutique hotel za sva osjetila i radosti zimi i cijele godine

Izvor / https://hellomagazin.hr/ Arhitektonsko remek djelo, luksuzni i raznolik smještaj, vrhunska usluga i sadržaji u nedirnutoj prirodi Bjelašnice, treće po visini planine u Bosni i Hercegovini, glavne su oznake Hotela Nomad, otvorenog prije dvije godine. Sve što nudi i cijela atmosfera hotela na tragu je „Mountain Boutique Hotela” (Planinskog boutique hotela) jer osim što je veleban u svakom smislu i ... Read More »

Maroko: Čarobna mješavina kulture, hrane i znamenitosti u Marakešu

Posjetili smo bajku na zemlji Marakeš – Maroko ! Krenimo … Uzbuđenje je titralo u zraku dok smo kročili u čarobni svijet Marakeša, grada koji se smjestio poput dragulja na rubu Sahare. Naša avantura počela je istraživanjem uskih ulica medine, gdje su se mirisi začina miješali s šarenim tekstilima koji su krasili trgovine. Obišli smo Saadien grobnice, gdje povijest oživljava ... Read More »

Scroll To Top