Potrebne namirnice:
- ½ kg junećeg ili janjećeg mesa
- ½ kg mrkve
- 1 crveni luk
- 100 g graška
- četvrtina glavice svježeg kupusa (srednje veličine)
- 1 rajčica
- 1 krumpir
- kriška celerova korijena
- par žlica ulja
- peršinov list
- žlica riže
- sol, papar (po želji vegeta)
Postupak pripreme:
U prikladnu posudu staviti kuhati meso. Povrće oprati, isjeckati, rajčicu oguliti i isjeckati.
Kada je meso kuhano do pola, mesu dodati povrće. U varivo dodati malo ulja, papar i sol i kuhati na laganoj vatri dok se ne ukuha.
Pred kraj kuhanja dodati žlicu riže (posebno ako želite varivo zgusnuti). Kada je riža kuhana, maknuti sa vatre. Dobar tek!
Odlično!!!Moram ga napraviti,jako zdravo i korisno sada prije ljeta zbog beta karotena koji je jako dobar za kožu koju izlažemo suncu (y)
Odlično varivo!Zdravo i ukusno.Danas bi moglo biti na našem jelovniku 😉