Savjet:
Uzimanje poticaja za poslovnu ideju od HZZ-a

Uzimanje poticaja za poslovnu ideju od HZZ-a

Imate ideju i treba vas samo malo gurnuti? Čuli ste za fantastičan deal u Hrvatskoj da se firma može otvoriti za samo deset kuna? Promislite opet.

Firma za deset kuna je zapravo jednostavni d.o.o. te je firma kao i svaka druga, sa jednom razlikom. Uplata obaveznog početnog kapitala je 10 kuna, a za klasični d.o.o. taj kapital diže se na drastičnih dvadeset tisuća.

Sam trošak otvaranja j.d.o.o.-a dostiže cijenu od oko tisuću i petsto kuna, počevši od bilježnika, naknada ovdje i ondje, Hitro.Hr, papira na Trgovačkom sudu i štambilja. Postupak otvaranja vrlo je jednostavan, a detaljno je objašnjen na stranicama HITRO.HR  koji zbilja odrade svoj posao kako treba, i u roku.

Što se tiče poticaja sa Zavoda za zapošljavanje, ovisno o stručnoj spremi oni vam kroz određeno vremensko trajanje isplaćuju doprinose na način da svaka tri mjeseca dobijete pun iznos za tri mjeseca unaprijed. Morate shvatiti da ti novci nisu namijenjeni za opremanje ureda i osobne troškove, već isključivo za isplatu vlastitih doprinosa.

Kako bi se država zaštitila u slučaju da taj novac potrošite na nešto drugo, potpisuje se Ugovor uz koji se prilaže s vaše strane zadužnica na pedeset tisuća kuna. Dobro promislite kakav vam je poslovni plan i nemojte dizati i kombinirati brojke kako bi one privlačnije izgledale referentu na Zavodu, jer ste na kraju godine dužni sa tvrtkom biti u plusu. Inače postoji šansa da ćete taj novac ipak morati vratiti.

Ako krećete od nule, mali savjet – ukoliko niste 100 % sigurni da će vaša poslovna ideja biti u potpunosti profitabilna, savjetujte se sa nekim i potražite na Ministarstvu bespovratna sredstva, kao i sredstva Europske Unije.

Ako ste sigurni da ćete uspjeti – želimo vam svu sreću i nadamo se skoro suradnji ako vam treba reklama za novootvorenu firmu!

O nama Obitelj.hr

2 komentara

  1. Postovanje.
    otvorio sam firmu d.o.o prije cca 20 dana,pa me zanima dali ja imam neko pravo na poticaj bilo kakav
    bilo kakva pomoc bi mi dobrodosla
    LP

    • Mislim da ne, čim si već otvorio firmu. Ali svakako se raspitaj na Zavodu za zapošljavanje i probaj loviti neka sredstva od Hamaga online. Sretno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top