Savjet:
UTAKMICA PRIJATELJSTVA“ U SPLITU ZBLIŽAVA DJECU UKRAJINE I HRVATSKE

UTAKMICA PRIJATELJSTVA“ U SPLITU ZBLIŽAVA DJECU UKRAJINE I HRVATSKE

Zaklada „Hrvatska za djecu“ na nogometnom terenu RNK Split organizirala je jedinstvu utakmicu između pionira nogometaša Shakhtar Academy iz Ukrajine, koji borave u Hrvatskoj, te pionira NK Prigorje Markuševec. Sportsko druženje mladih povezuje i zbližava, djeci iz Ukrajine daje nadu i poruku da nisu sami te da u Hrvatskoj imaju svoj privremeni dom. 

„Ovim projektom Zaklada želi doprinijeti što boljoj integraciji u hrvatsko društvo raseljenoj djeci iz Ukrajine, koja se privremeno nalaze na području Republike Hrvatske. Druženje djece kroz sport, zajedničko provođenje slobodnog vremena u igri, upoznavanje drugih kultura uz istovremeno pružanje empatije, dobrobit je za sve dionike!“ – otkriva upraviteljica Zaklade Renata Gubić. 

„Imali smo lijepu priliku za sportsko druženje. Naši su dečki na kratko imali priliku skrenuti misli s onog što se događa u Ukrajini. Hvala Zakladi „Hrvatska za djecu“ što nam je pružila ovu mogućnost!“ – izjavila je Afanasenko Kateryna, Head of education and development department Shakhtar Academy.

Ova nogometna „Utakmica prijateljstva“ nadilazi granice sporta te dotiče humanost. Vrijednost ovog projekta leži upravo u tome što je posvećen djeci koja su daleko od obitelji i svog doma te teško podnašaju neizvjesnost rata u svojoj domovini.

Izvor/selecrpr.hr

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top