Znate li....
Početna / Događanja / Udruga paraplegičara i tetraplegičara Osijek ( UPIT) / Tura u kolicima Ludbreg

Udruga paraplegičara i tetraplegičara Osijek ( UPIT) / Tura u kolicima Ludbreg

UPIT Osijek
U Ludbregu je organiziran event Welcome Spring: Wine & Walk festival.Ove godine osim ozbiljne biciklističke utrke koja je iznosila 77 km po obroncima Kalnika, bila je organizirana vođena biciklistička tura za osobe s invaliditetom u invalidskom kolicima. Naš domaćin, organizator i vodič bio je Karlo Kučan.
“Kolicaši” iz Rijeke, Zagreba, Pule, Karlovca, Osijeka… došli su u dvorište hotela Amalija u Ludbregu. Dočekao nas je i pozdravio ljubazni organizator Karlo Kučan. Nakon kavice dobrodošlice uslijedio je dogovor, a onda ono najljepše – vožnja u invalidskim kolicima (pojačanim raznim Trirideovima) oko jezera i preko rijeke Bednje.
Osječku ekipu u kolicima činili su Marijo Tovernić i Dobrila Maričić, a u pratnji su bili vozač Zlatko i Siniša.
U vožnju nas je poveo predsjednik HUPT-a Bojan Hajdin. S obzirom na to da vožnja nije imala trkaći karakter, zaista se moglo uživati. Bilo je prelijepo voziti se uređenom stazom oko jezera, uživati u prirodi, pozdraviti ponekog ribiča i tri labuda, koji su nas pogledali i elegantno otplivali dalje. Ponegdje na stazi je bio potreban mali „poguranac”, a tu su spremno uskočili asistenti koji su nas pratili na biciklu ili pješice. Uz nas, oko nas, ispred nas stalno je bio Denisov pas Šapa.
A kad smo savladali predviđenu stazu došli smo u Centar svijeta, na koji su Ludbrežani silno ponosni. Usput smo vidjeli Zavjetnu kapelu Predragocjene Krvi Kristove, saznali da je u Ludbregu najveći rasadnik nerezanog cvijeća, a ono što je posebno uočljivo da je Ludbreg lijepi, uredni gradić, posebnog šarma, i očito na čelu ima ljude koji imaju dobre ideje i vizije jer se iz godine u godinu razvija i proljepšava.
Koliko god da nam je bilo lijepo, nakon vožnje lijepo je bilo doći u pivnicu Mejaši, koja je u sklopu hotela Amalija, ugrijati se i ručati. Dan je bio sunčan, ali vjetrovit i prohladan, pa nam je okrjepa dobro došla. Ručak je bio odličan, atmosfera ugodna i nakon ručka i malo druženja valjalo je krenuti u smjeru naših domova.
Čestitke organizatorima, domaćinima i svim” kolicašima “koji su podržali ovakav oblik susreta, uz želju: Vidimo se sljedeće godine!
Prilog je objavljen u okviru provedbe projekta AssistentOS III. UP.02.2.2.14.0004 koji je u punom iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top