Četvrtak , 23 ožujak 2023
Savjet:
Udruga Auxilium KUĆNI MAJSTOR

Udruga Auxilium KUĆNI MAJSTOR

Humanitarna udruga Auxilium od 2011. godine razvija socijalno/društveno poduzetništvo s ciljem jačanja Udruge i ostvarenja ciljeva.


Za svaku je organizaciju civilnog društva nužno razvijati društveno poduzetništvo i time rasteretiti lokalni/državni proračun, odnosno omogućiti si što veću samostalnost u radu. Nastavno navedenom udruga Auxilium razvila je projekt/program DRUŠTVENO PODUZETNIŠTVO NAS POVEZUJE/KUĆNI MAJSTOR koji ima dva koncepta.Prvi koncept je poduzetništvo kojom udruga gospodarskom djelatnosti tj uslugom kućnog majstora ostvaruje prihod dok je drugi koncept usmjeren na pomoć starijim i bolesnim osobama s kojima ne žive radno sposobni ljudi.


Starenje predstavlja jedan od najvećih socijalnih, ekonomskih i zdravstvenih izazova 21. stoljeća, posebice u Europi koja je kontinent s najvećim udjelom osoba starijih od 65 godina u ukupnom stanovništvu. S produljenjem životnog vijeka raste udjel starijeg stanovništva, kao i zahtjevi za podizanjem kvalitete življenja u poznim godinama. Starenje pred osobu stavlja niz promjena koji zahtijevaju proces prilagodbe. Područje Slavonije posljednjih je godina suočeno s naglim trendom raseljavanja radno aktivnog stanovništva, a kao posljedica ostao je povećan broj starijih osoba bez odgovarajuće pomoći svojih najbližih. Zahvaljujući Europskom socijalnom fondu ,Nacionalnoj zakladi i Ministarstvu za demografiju ,obitelj,mlade i socijalnu politiku udruga Auxilium osnažila je svoje kapacitete i mogućnosti za pomoć potrebitima Korištenjem usluga KUĆNI MAJSTOR pomažete najranjivijoj skupini sugrađana.

www.kucni-majstor.hr

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top