Znate li....
Početna / Ljubimci / Učinite kupanje psa zabavnim i lakim

Učinite kupanje psa zabavnim i lakim

Ako Vam pas ne voli vrijeme kupanja, vjerojatno ni Vama nije ugodno. Ključ za mirno i sretno kupanje leži upravo u strategiji.

1. Odvedite psa u dugu šetnju prije kupke

Mnogi psi vole opuštanje nakon vježbanja ili napora, pa iskoristite prirodne instinkte u svoju korist. Uvalite ga u toplu kupku i također obratite pažnju na izmorenost psa, sigurno se neće boriti protiv vode kao inače.

2. Ne žurite

Teško je ostati smiren i u ravnoteži ako imate ograničeno vrijeme za kupanje i sušenje psa. Nađite vremena dovoljno da se tome možete u potpunosti posvetiti.

3. Razmišljajte pozitivno

Ako se pas svaki put buni i protestira, vaše će tijelo i um provoditi negativnu energiju kao i stres, a to psi osjete pa će i oni zbog vašeg stava biti nervozniji nego inače. Iznenadit ćete se kad vidite koliko će se pas smirenije ponašati ako uđete u cijeli proces kupanja smireni i odlučni.

colour-changing-ducks-[2]-1903-p

4. Neka bude zabavno

Razmišljajte o kupanju kao zabavnoj aktivnosti i vremenu za igru. Ako vaš pas voli igračke, ponesite ih u kadu i potaknite psa na razmišljanje da se i igračke kupaju, te njima nije ništa strašno.

5. Potražite pseću pomoć

Ako imate dva psa, kupajte ih zajedno. Često jedan pas na drugog djeluje terapeutski i međusobno se smiruju.
Ako imate jednog psa, pozovite susjedu na pseće kupanje i svakako pse upoznajte upravo u kadi.

6. Počnite od malena

Bilo bi divno da kupku psu uvedete od doba šteneta. Što prije ono nauči da je to zabavno, manje ćete problema imati kroz godine. Pomozite štenetu da nauči uživati u vodi i procesu kupanja. Dozvolite mu i da istražuje kadu dok je suha kako bi se smanjio stres.

7. Ponesite hranu

Još jedan način kako usmjeriti pozitivu prema kupanju je asociranje hrane s kadom. Stavite psu zdjelicu hrane u suhu kadu nekoliko puta kako bi mjesto prihvatio lakše. U početku će protestirati, ali ne odustajte – glad ponekad čini svoje.

8. Mali koraci

Dozvolite psu da se upozna sa zvukom toka vode. Zatim dodajte malo vode u kadu. Namočite vrhove šapica, pa zatim ostatak nogu te nastavite postepeno kako bi se pas na svaki daljnji korak imao prilike priviknuti.

(Izvor)

O nama Obitelj.hr

5 komentara

  1. Korak 8. djeluje kao idealna stvar. Međutim, moj terijer sluti što ga čeka i prije nego uopće dođemo do vode 😀 Najčešće kupanje izgleda tako da ga mama i ja zajedno držimo, što vjerojatno nitko ne bi ni pomislio kad vidi tu dlakavu lopticu od ukupno 5 kg. Ali, dobra stvar (barem za njega) je to što u svemu uspije pronaći dobru stranu. Mislim da mu nema ništa draže nego odmah nakon kupanja pronaći prvu moguću površinu punu blata – i majstorski se uvaljati.
    Netko je napisao da nakon kupanja svog psa mora zvati odred za čistoću. Kod nas ne samo da treba zvati odred, nego bi trebalo zvati GSS 😀
    Ah, da mi je ponekad pseći život 🙂

  2. Naš Max nikako ne voli kupanje u kadi.Inače obožava kupanje u rijeci ili na moru,ali ovo mu je zbilja veliki problem.Probat ćemo s ovim savjetima 🙂

  3. imam maltezera starog 10 mjeseci…prava mala plišana igračka, zaigrana, vesela i puna ljubavi… voli se kupati, bude miran ko bubica, ali se ne voli sušiti, to mu je valjda neugodno, a dlaka mu je takva da se teško suši, ali nekako uspijevamo, jel ipak je on bijela pahuljica koja da se ne pere ne bi bio prepoznatljiv.

  4. Naš mali pas obožava kupanje, to je veselje, sve poprska, kao mala beba. Imamo tu srću da je od malena zavolio kupanje a i naš bebač obožava gledati kako kupamo psa pa je tako i on zavolio kupanje.

  5. Kupanje psa uvijek zabavno!!! Samo što treba odred za čistoću pustiti u kupaonicu kada završimo! 😀

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top