Znate li....
Početna / Događanja / Treće izdanje projekta Femme nouvelle kreće pjesmom “Ti ni ne znaš” sjajne Rebeke!

Treće izdanje projekta Femme nouvelle kreće pjesmom “Ti ni ne znaš” sjajne Rebeke!

Rebeka Ljiljak publici je dobro poznata kao dio benda Headoneast, a sada je došlo i vrijeme za njezin prvi samostalni singl kojeg predstavlja u sklopu trećeg po redu projekta Femme nouvelle!

Glazbeno bivanje u Headoneastu bila je sjajna škola za mene i nezaboravno iskustvo u svakom pogledu, ali postojali su okviri unutar kojih sam mogla djelovati, jer to je prije svega Ljiljkova igračka i autorska tvornica, a mislim da takva treba i ostati.

U Headoneastu sam i dalje, no kao umjetnica želim i svoju zasebnu platformu pa ću tako autorske pjesme objavljivati pod vlastitim imenom, zvukom i produkcijom. Aleksandar mi je podrška od trenutka kad sam mu pustila prvi song, ali ni na koji način ne intervenira u sadržaj onog što stvaram. Nisam posebno birala trenutak kad cu se odvažiti na ovaj samostalni projekt. Inspiracija ne bira vrijeme ni mjesto, pjesme su jednostavno krenule izlaziti iz mene u “warp speed-u”.
“TI ni ne znaš”, pjesma iza koje stoji talentirani ženski tim te je  savršena “pjesma ambasador” za početak ovog projekta koji potiče žensko stvaralaštvo:

” ‘Ti ni ne znaš’ govori o muško ženskom odnosu iz perspektive žene koja prati, podržava i potpuno razumije muškarca na njegovom duhovnom putu dok istovremeno zahvaljuje na njegovu mraku koji joj je donio duboke uvide i lekcije o samoj sebi, njemu i svijetu općenito, a on, ni ne zna to.
 Rebeka Ljiljak ostavila je svoj pečat u svakoj etapi projekta. Tekst je u potpunosti njezin autorski rad, a glazbu je radila u suradnji s Ana Marijom Šir, koja je zaslužna i za aranžman pjesme. Energije dviju djevojaka toliko su podudarne pa Rebeka ističe kako je ovo samo početak njihove suradnje.  Pjesmu prati video spot koji je režirala Lea Radolfi, a koji dočarava pravi ‘gril power’ moment:

Sve i dalje ostaje u ženskom polaritetu, tako u ‘Ti ni ne znaš’ priču, sinkronicitetom ulazi glazbenica i redateljica Lea Radolfi, moja prijateljica iz osnovne škole. Imale smo kratak rok za napraviti video i sve se odvilo u super energiji i sa super ekipom. Snimali smo na stadionu Zagreb, u Kranjčevićevoj ulici, na našem kvartu. Prisjetile smo se našeg ‘girl power, benda iz osnovne i to nam je dalo dodatni elan u stvaranju ovog videa. 

Video prikazuje krajnji klišej onoga sto kroz desetljeća smatramo muškim konceptom – nogometni stadion i nas cure koje apatično prenosimo poruku žene, upravo tu – na mjestu gdje testosteron ima glavnu riječ. Fuksija mi je jako draga boja, pa smo odlučile stadion dodatno feminizirati obojavši travu u rozo. Hvala Lei koja me shvatila u viziji, pjesmi i sto se i sama pojavljuje u videu, uz Niku i Tarin – predivne cure koje su također savršeno prenijele atmosferu u video.”, ispričala je Rebeka.

Udružene ženske snage na pjesmi “TI ni ne znaš” u velikom stilu otvaraju novu sezonu projekta Femme nouvelle, a što ju je privuklo tom projektu otkrila je Rebeka:

“Femme nouvelle je pokazao fantastičan progres ženske kantautorske scene u Hrvatskoj i uvijek mi krao pažnju na najpozitivniji mogući način. Velika je čast biti dio te jake i nezaustavljive zajednice.  Žene su danas uistinu sve: majke, kućanice, ratnice, autorice, glazbenice, umjetnice, šamanke, gurui – you name it – vrijedne su radnice. Projekt kao glavni motiv ima upravo zajedništvo i međusobnu podršku žene ženi – a tu poruku držim iznimno važnom.  Koncept Femme Nouvelle uistinu ima sve elemente jednog značajnog i snažnog ženskog pokreta.”
 Osnovni cilj projekta Femme nouvelle je promicanje ženskog kantautorstva te osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, autoricama i producenticama, približiti njihovu glazbu kritici i publici te potaknuti ih na suradnju, a uz Rebeku će se na ovogodišnjem izdanju pridružiti Natali Dizdar (BETI), Meritas, Gina Damjanović, marisol, Nikolina, Marta i Baby Babilon. 

Pjesma “Ti ni ne znaš” dostupna je na svim streaming servisima.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top