Zasladite se uz neodoljivu čaroliju okusa!
Sastojci:
Biskvit: 2 jaja
4 žlice vode
¾ čaše šećera
čaša brašna
dvije žlice ulja
pola praška za pecivo
Krema: želatina u prahu(veliko pakovanje u vrećici)
500 g jogurta
200 ml slatkog vrhnja
2 vanilin šećera
500 g jagoda
1 crveni preljev za torte
70 g šećera
Priprema:
Biskvit:
Izmiksati jaja i šećer te dodati ostale sastojke. Smjesu izlijte u kalup promjera 26 cm. Pecite na 180 stupnjeva. Kada bude gotovo, izvadite ga i ohladite. Jagode operite, očistite i prerežite po pola pa ih posložite uz rub kalupa tako da im je prerezana strana prema van.
Krema:
Slatko vrhnje i šećer izmiksajte te mu dodajte jogurt, želatinu u prahu i
vanilin šećer. Kada ste to dobro izmiksali, ostatak jagoda nasjeckanih na komadiće dodajte u kremu i promiješajte. Kremu istresite na tijesto.
Stavite tortu na hlađenje u frižider. Kada se torta ohladila, crveni preljev pripremite prema uputama na vrećici i izlijte ga na tortu. Vratite tortu u frižider da se preljev stisne. Kada se torta ohladi, možete maknuti kalup i tortu ukrasiti po želji.
Dobar tek 🙂
Ivančica S.
Wow ovo izgleda stvarno primamljivo.. Dolazi sezona jagoda, imam ih vec par u vrtu i jedva cekam da napravim ovu tortu koja ce se sigurno svidjeti svima a posebno djeci 🙂
Jedva čekam da moje prefine jagode iz vrta dozriju da napravim ovu tortu 🙂