Znate li....
Početna / Događanja / The Bastardz predstavljaju “Dance With Me” EP 

The Bastardz predstavljaju “Dance With Me” EP 

“Dance with me”, najnoviji uradak funk majstora grupe The Bastardz, ustvari je originalna verzija njihovog prošlogodišnjeg hita “Pleši sa mnom”.  “Dance With Me” se nalazi na EP-u koji sadrži i remix pjesme “Anđeli” i instrumentalnu verziju “Pleši sa mnom”.

“Dance with me” je izvorno nastala za potrebe nizozemskog gogo-funk banda Traffic Jam, koji su bili popularni u zemljama Beneluxa i osvojili nekoliko prestižnih glazbenih nagrada sredinom devedesetih, dok je šef Bastardza, Jex, bio njihov gitarist. 

” ‘Dance with me’ je vesela retro funk eksplozija, temeljena na američkoj disco funky glazbi sedamdesetih uz, naravno, moderniji pristup te jazzy harmonizaciju, nastala kao blagoironični i nostalgični flashback i hommage tom vremenu.“, ispričao je Jex.

Pjesma je snimljena i izvedena u standardnoj postavi koja uključuje vokalnu solisticu Tashu Natašu Petrić uz basistu Alena Svetopetrića, bubnjara Damira Šomena, originalnog “bastarda” klavijaturistu Gojka Tomljanovića i Iveka Ivicu Premelča na saxu. Video je režirao i snimio Hrvoje Banić, a, kao i u domaćoj verziji, glavna je “zvijezda” elegantna vintage limuzina Mercedes  300 SE iz 1970. godine.

Za produkciju i mix pjesme “Anđeli” zaslužni su Jex i Oleg Colnago, koji se pojavljuje u ulozi aranžera, remixera i producenta “B strane” ovog izdanja, “Anđeli (Deep remix by Oleg)”, pjesme iz 2016, u kojoj se Bastardzima pridružuje i sjajna Daria Hodnik Marinković te vrhunski bubnjar Dalibor Dado Marinković, član Parnog Valjka. 

“Dance With Me EP” dostupan je na svim streaming servisima.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top