Savjet:
Sve žene mogu biti lijepe

Sve žene mogu biti lijepe

Nema ružnih žena, samo onih lijenih, rekla je jednom Helena Rubinstein. Smatrala je, baš kao i ja, da svaka žena uz malo brige o sebi, može biti ljepotica. Pravilna prehrana, tjelovježba, malo make up-a, nešto malo više volje, i učinak je tu!

Oni koji ponešto znaju o njoj, sigurno znaju informaciju da je bila jedna od najbogatijih žena svoga doba, no, ako ne znaju dovoljno, vrlo je bitna informacija da se obogatila tek odlaskom u Australiju, uzevši sa sobom kremicu koju joj je njena majka spakirala. Helena je počela primjećivati da ta krema ima vrhunsko djelovanje, te da je pomlađuje i nakon nekog vremena otkupila je recepturu od apotekara koji ju je smiješao. “Da ja to nisam učinila, netko drugi bi.” – izjavila je Helena, čija kozmetika je i dan danas jedna od najluksuznijih, a može se pronaći i u Hrvatskoj. Žena je doživjela 94.-tu, da odmah ušutkamo dušebrižnike koji bi i na trenutak pomislili da se ovdje radi samo o vanjskoj, prolaznoj ljepoti koju si je mogla priuštiti. Ljepota dolazi iznutra, u zdravom tijelu zdrav je duh, i puno ćete se bolje osjećati ako počnete raditi na sebi.

 
Od malih nogu imala je svoje male modne rituale sa sestrama, od kojih je jedan bio obvezno četkanje kose prije spavanja, a budući da je bila najstarija od 7 sestara, kasnije je u to uključila i kremu za lice. Često je naglašavala da svaka žena koja to istinski želi može biti lijepa, i bila je žena koja je vjerovala u snagu žene.

 
Da se razumijemo, naravno da nitko od nas nije kompetentan da odlučuje što je uopće ružno, a što lijepo, niti to radim, jer je ljepota u očima promatrača i žene ne moraju biti sve iste da bi se uklapale u standard (dapače!), no ovdje govorimo o zapuštenim ženama, koje su i same nezadovoljne svojim izgledom a ne poduzimaju puno, ili ništa da to promjene.

 
Nismo djeca i znamo da prirodna ljepota nije mit, i naravno da je neke ljude genetika nagradila oku ugodnijim izgledom, ali to ne znači da se svi drugi moraju pomiriti činjenicom da ne mogu biti takvi, jer vjerujte drage moje cure i žene, malo sjajila na usnama, zdrav ten i nova frizura, učine vaš izgled duplo boljim, i već smo na pola puta. Ne morate imati ništa drugo osim volje i sposobnosti da se dignete sa kauča, sakrijete stvari na koje niste ponosne, i istaknete one na koje jeste.

 
I sama imam ‘lijene dane’, kada bi do navečer samo ležala u pidžami, ne izlazila kuće, ne stavila na sebe ni malo šminke, i ne počešljala kosu. Takvi dani su nekad dobri za opuštanje, ali osjećam se grozno kad znam koliko malo truda mi treba da obavim to što mi se trenutno ne da, i takav režim je postao apsolutno neprihvatljiv, a takvi su dani sve rjeđi.

 
U principu sve što je čisto i zdravo, lijepo je. Čak i bez šminke, ako se niste dovele do toga da imate ozbiljan stupanj akni na licu, ili plak na zubima, možete biti lijepe. Pretpostavimo da ste taj dio prošle. Koji je najveći problem zapuštenih žena? Lijenost. A samo zato što ste lijene, ne znači da morate izgledati kao izgužvana plahta. Savršeno počešljane žene koje vidite u gradu, možda su zbilja ustale u 5 ujutro kako bi izgledale kao da su sišle s modne piste, ali vrlo vjerojatno njihov lijep izgled ipak ne oduzima toliko vremena. Ako ste spavalice kao i ja, pola posla možete obaviti i večer prije. Otuširajte se navečer, da ne morate ujutro, ispeglajte se, da ujutro ne izgledate kao očerupana kokoš. Ako ne volite peglanje, niste stigle oprati kosu, ili ako ipak izgledate kao očerupana kokoš, još nije kasno, zavežite visoki rep uz glavu i izgledat ćete elegantno u roku od nekoliko minuta. Nikad ne izlazite neoprane masne kose! Nanesite večernju kremu na lice, napravite tu i tamo koji piling, održavajte kožu zdravom, pa ujutro nećete imati potrebu za stavljanjem 3 sloja pudera. Manje je više. Stavite minimalni make up za dan i istaknite ono što i same smatrate lijepim. Legnite na vrijeme i naspavajte se, pa nećete imati podočnjake. Ako već sinoć niste mislile o tome i danas nemate drugi izbor, stavite sunčane naočale. Niste obrijale noge? Ni ne pomišljajte na haljinu i suknju, jer budete li to radile u zadnji čas, noge će vam izgledati kao da ste sada došle s bojišta. Elegantno možete izgledati i u dugim hlačama, a o haljini mislite večeras, kada ćete se na vrijeme pripremati za sutra!

 
Još jedna bitna stvar je to da sve ovo morate raditi prvenstveno zbog sebe, a onda će vas takvima početi doživljavati i drugi. Kako zračite, tako i privlačite. Ovdje ne pričamo o atraktivnom provokativnom izgledu, iako tko voli nek izvoli, ovisno o situaciji, ali nekako mi se čini da za to skoro svaka cura magično nađe vremena pred večernji izlazak. Pričam o trajnoj ljepoti. Jer što vrijede svi silni sati šminkanja i sređivanja u 23 navečer ako se sljedeći dan na kavi sretnete s nekim tko vas je vidio večer prije i sada vas ne prepozna. Nije kratka haljinica vrhunac vaših atributa, niti su umjetne trepavice vrhunac vaše ljepote. Lijep, njegovan (i profinjen!) izgled čini vas i boljima nego što mislite da jeste.

 
Što god vi mislile, vaš dečko ili muž zna da skoro svaka od tih djevojaka za kojima se okrene u izlasku, ujutro izgleda barem deset puta gore od vas, ali u trenutku kad se okrene i odmjeri ju, on nema vremena misliti o tome je li zabavna, komunikativna, ili nešto treće, on vidi samo njen izgled koji mu je prezentirala.

 
Svaki muškarac će reći da nisu sve žene lijepe, ali da bi svaka mogla biti lijepa! Takav, gore spomenut, izgled je prolazan, a ono za što bi se sve mi trebale potruditi je trajnost. Uostalom, ako žena nešto stvarno jako želi, ništa joj ne može stati na put (osim druge žene!) pa hajmo onda biti lijepe i zračiti ljepotom cijeli dan, svaki dan. Recimo ‘NE’ prolaznoj ljepoti, i dokažimo da smo vrijedne svakog osmjeha samoj sebi u ogledalo, svakog pogleda u našem smjeru, a da on ne dolazi zbog isforsiranog privida.

 
Muškarci bi trebali poštivati žene, ali žene im trebaju pokazati da imaju što poštivati!
No to je već neka druga tema. Do sljedeće kolumne, bok!

 

kolumne_ivona

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. super, odlicno :))

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top