Znate li....
Početna / Događanja / Sutra počinje festival Instrumentalna konstrukcija

Sutra počinje festival Instrumentalna konstrukcija

Novi festival:
Instrumentalna konstrukcija 
25. – 28.5. 2022.

   Sutra počinje festival Instrumentalna konstrukcija! Riječ je o festivalu isključivo instrumentalne glazbe, prvom festivalu takvog tipa nakon dugo, dugo vremena. Instrumentalna konstrukcija će trajati četiri dana (25.-28.5.) na četiri različite lokacije u Zagrebu i Dugom Selu, a nastupit će pet različitih izvođača. Festival je nastavak na dvije instrumentalne kompilacije: Instrumentalna konstrukcija (2021.) te Instrumentalna konstrukcija #2 (2022.).

      Prvog dana festivala, u srijedu, 25. svibnja, u dvorani Zagrebačkog kvarteta (Prolaz Kerempuh, Ilica 31 A, Zagreb), nastupit će sastavi Atman Fu i Šiljo DT. Koncert počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 30 kuna. Atman Fu je glazbeni duo dvoje prijatelja nastao za vrijeme njihovog studija u Belgiji. Pavle Golubić na marimbi je studirao klasiku, a Marin Živković, saksofonist, je studirao jazz. Ovim glazbenim projektom htjeli su spojiti ta dva svijeta. Odbacili su note i počeli improvizirati oslanjajući se na različite glazbene koncepte. Ponekad je to melodijska fraza, harmonijska kadenca, ritmička sekvenca… Bilo koji mali komadić glazbe koji tvori možebitni prostor nove percepcije.
       Iza imena izvođača Šiljo DT krije se lider sastava Gatuzo i Benston – Damir Trkulja koji je odlučio malo zaploviti instrumentalnim vodama. Očekujte skroz neočekivano
      U četvrtak (26.5.) festival “seli” u Dugo Selo, u dvoranu Glazbene škole Dugo Selo (Zagrebačka 24), gdje će od 19 sati svirati Atman Fu, a ulaz za taj nastup je slobodan.
      Instrumentalna konstrukcija se nastavlja u petak, 27. svibnja nastupima grupa Silk Milk i Ambassador, koje će nastupiti u zagrebačkom klubu Booze & Blues (Tkalčićeva 84). Nastup počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan. Silk Milk je garažno-funk progresivni sastav koji djeluje od 2015 godine. Osnovan od strane bubnjara Luke Čargonje (Čarlija) i klavijaturiste Gorana Glušca (Gluje), sastav je prošao nekoliko promjena, a od 2020. svira kao trio s novim članom Sebastijanom Demarkom na bas gitari. Nakon objavljenog EP-a i dva videospota, Silk Milk s obnovljenim entuzijazmom radi na novom, ali i starom materijalu te se sprema na odlazak u studio i novu koncertnu sezonu.

Silk Milk
      Ambassador je mlad i perspektivan zagrebački bend osnovan 2016.godine. Nastupaju u sastavu Luka Veić (gitara), Marko Plešnik (bas) i Filip Mihaljević (bubanj), a trenutno pripremaju materijal za debitantski studijski album. Ime Ambassador nema univerzalno značenje, već je otvoreno za interpretaciju. Nekad znači Ambassador zvuka, nekad Ambassador pozitivne energije, a ponekad i teške emocije.

Ambassador
     Festival zatvara vjerojatno najdugovječniji hrvatski izvođač – Zagrebački kvartet – koji ovim nastupom zatvara svoju 102. glazbenu sezonu koncertom u Velikoj dvorani Novinarskog doma. Zagrebačkom kvartetu će se pridružiti Vjeran Ježek na trubi, nastup počinje u 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 50 kuna. Cijela sljedeća, 103. sezona Kvarteta od 6 koncerata također će se odvijati na istoj lokaciji. Program sezone potražite Ovdje
     Dođite na Instrumentalnu konstrukciju, podržite kvalitetnu domaću instrumentalnu glazbu i uživajte u nastupima vrhunskih glazbenika! Ulaznice za prvi i posljednji festivalski dan isključivo putem www.eventim.hr.

Zagrebački kvartet

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top