Znate li....
Početna / Vaš kutak / Kolumne / Što željeti svojem djetetu?

Što željeti svojem djetetu?

Svatko od nas od malih nogu ima neke svoje želje što bi htio biti kad uđe u svijet odraslih. Gleda da li bi želio biti kao i njegovi roditelji ili nešto što je vidio putem medija ili vidio uživo.

Ako mu roditelji teško rade i malo zarađuju, sasvim je ljudski očekivati da si dijete to ne bi željelo. Ako želi biti poznat i slavan, poželi biti pjevač, sportaš ili glumac. A ako želi biti onaj koji će uvijek ići naprijed i graditi karijeru, a uz to imati i puno novaca i biti na vrhu i iznad svih, želi biti direktor ili manager , a još ako je to na polju kojim je opsjednut, tim bolje. I što god mi o tome mislili to je današnja realnost i trebamo je razumjeti, pogotovo ako su u pitanju naša djeca.

nasa_djeca

Jer naša želja prije svega treba biti ostvarenje njihovih želja. Imam sina kojem je jedna jedina želja bila biti IT-evac te je krenuo s tim ciljem na studij u drugi grad. Bilo mu je teško, ali je znao svoj cilj . U jako kratkom roku je diplomirao i zaposlio se u poznatoj svjetskoj tvrtci. Ali želio je više i s lakoćom prešao u drugu , još poznatiju i dalje u treću. Naravno primanja i status su mu rasli, ali i apetiti.

Ocijenio je da može i da hoće oitći izvan zemlje u jednu od obećanih zemalja. I opet uz puno truda uspio je otići zajedno sa svojom dugogodišnjom djevojkom koja je isto imala svoje želje koje su bile slične njegovima. U prvim je trenucima sve bilo kao iz bajke, kao iz snova, jedino nije bilo potomaka.

Da li je to postao jedan od razloga ili spoznaja da u nekoj obećanoj zemlji i nije sve tako bajkovito. Da i tamo postoje problemi, a da to nije ipak tvoja zemlja u kojoj ipak imaš korijene iz kojih se napaja tvoje drvo života. Uglavnom entuzijazam i želja da se krupnim koracim dostigne vrh polako splašnjavaju. Ili je to samo želja za odmorom koji mu je potreban nakon toliko silno truda koji je dosad uložio. To ne znam.

Jer u tom i takvom miljeu koji je bezkrupulozan i ne priznaje gubitnike nema odmora. Ja nisam iz tog miljea i običan sam radnik, a u dilemi sam. Da li mu željeti ostvarenje snova i želja ili željeti da stane i odmori. U nedoumici sam.

O.B.

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top