Šparoge
Krenula je sezona šparoga jedne od najzdravijih namirnica i najljekovitijih.Ja ih se ne mogu zasititi. Pečenje šparoga daje ono najbolje. Vrhovi u pećnici postanu malo hrskavi, što volim, a okus je koncentriraniji nego što bi bio da ga kuhate na pari ili pirjate.
Pečene šparoge savršen su proljetni prilog, bilo za marendu ili večeru. Kao bonus, jednostavno ga je baciti malo u vodu da prokuha dok se vaše glavno jelo kuha na štednjaku.Šparoga, jedna od četiri vrste šparoga koje rastu u Hrvatskoj,ali najbolje su one koje same nađete u prirodi. Porijeklo šparoge je istočni Mediteran, a danas se često uzgaja po vrtovima, po čemu je nazvana i vrtna šparoga. Nije raširena kao oštrolisna šparoga, komercijalno nije zanimljiva, zakonom je zaštićena, pa je njezina vrijednost tek medicinska vrlo visoka.
Pripremili smo za vas jedan recept.Nama je odlično ,a vi probajte
Sastojci:
15 /20 šparoga ( odvojiti ih na pola ) ,i staviti u vruću vodu malo prokuhati,uz prstohvat soli.
Na tavi staviti malo maslinovog ulja,sitno sjeckanu slaninu te nakon pet minuta izvaditi šparoge iz vode i staviti da je lagano malo izdinsta.Na to preliti šest jaja i začiniti po želji.
Dobar tek

