Ponedjeljak , 16 svibanj 2022
Savjet:
Stephen Kovacevich oduševio Lisinski

Stephen Kovacevich oduševio Lisinski

Piše Iva Koren

 

Dva sata apsolutno očaravajuće glazbe donio nam je sinoć u punoj dvorani Vatroslava Lisinskog upravo Stephen Kovacevich. Koncert održan u znak proslave njegovog sedamdeset petog rođendana zaista nas je ostavio bez daha, pa čak i izmamio smijeh na lica slušatelja žednih kvalitetne klasične glazbe.

Stephen Kovacevich rođen je 17. listopada, 1940. godine u San Pedru ( Los Angeles, California ) uz oca Hrvata i majku Amerikanku. Sa jedanaest je godina već imao svoje koncertne debute, a sa osamnaest je odselio u London pod stipendijom kako bi ga obučavala poznata britanska pijanistica, Myra Hess.

Koncert je započeo u neobičnom tonu, tražeći pokrov klavira na kojem je svirao, te šarmirao publiku svojom spontanošću ali i otmjenošću te svojim držanjem.

Uz jednu pauzu, Stephen je u potpunosti oduševio publiku od prve do zadnje note, dva sata kasnije. Fascinantno je kakvu glazbu čovjek može izvesti uz svega deset prstiju.

Iako fotografije govore tisuću riječi, bojimo se da naredna galerija neće biti dovoljan opis za doživljaj koji smo sinoć proživjeli, te se nadamo da ćete svakako i vi uskoro imati priliku slušati gospodina Kovacevicha uživo i biti poneseni ljepotom njegovih izvedbi.

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top