Znate li....
Početna / Događanja / Slavimo zdrav osmijeh

Slavimo zdrav osmijeh

Orbit obilježava Svjetski dan oralnog zdravlja edukativno-kreativnim natječajem

Zagreb, 4. veljače 2014. – Kompanija Wrigley putem svoje marke proizvoda Orbit nastoji istaknuti važnost održavanja čistih i zdravih zubi, te educirati javnost o pravilnoj njezi i kako im u tome mogu pomoći Orbit gume za žvakanje bez šećera. Kako bi i najmlađi usvojili osnove oralne higijene te zadržali lijep i zdrav osmijeh Orbit organizira natječaj Slavimo zdrav osmijeh povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja koji se obilježava svake godine 20. ožujka.
Orbit poziva roditelje da pošalju kreativne radove svoje djece u dobi od 6 do 12 godina, koja mogu crtežom, pričom ili pjesmom opisati što za njih znači zdrav osmijeh i tako se uključiti u obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja.
Stručni žiri odabrat će 20 najboljih radova koji će biti izloženi u Kući za ljude i umjetnost Lauba, u Zagrebu, 20. ožujka 2014. na svečanosti povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja. Tom prilikom dodijelit će se i nagrade za 10 najboljih radova.
Nagrade su Prestigio tablet Multipad za 1.-3. mjesto, poklon-bon one2play u vrijednosti od 400 kn za 4.-6. mjesto te poklon-bon Profil Mozaik u vrijednosti od 300 kn za 5-10. mjesto. Također, autori 20 najboljih radova bit će nagrađeni Orbit dentalnim paketom.
Natječaj traje do 28. veljače 2014., a radovi se šalju na Wrigley d.o.o., Wrigley Hrvatska d.o.o., Pile I. 1/1. kat, 10000 Zagreb ili e-adresu: contest@wrigley.com.
Dodatne informacije o natječaju mogu se pronaći na stranicama orbit.com.hr, gdje će se objaviti i lista dobitnika.

ORBIT_Slavimo zdrav osmijeh1

O Svjetskom danu oralnog zdravlja
Svjetski dan oralnog zdravlja slavi se svakog 20. ožujka radi podizanja svijesti o problemima oralnog zdravlja i važnosti njege usne šupljine. Ipak, bez obzira na ozbiljnost problema, zamišljeno je da ovaj dan bude zabavan, ispunjen aktivnostima, smijehom i pjesmom. Svjetski dan oralnog zdravlja potiče pojedince, javnost i vlade da poduzmu sve moguće korake kako bi se smanjile bolesti usne šupljine – od karijesa do raka. Naravno, prva linija obrane je prevencija, posebno redovno pranje zuba te redovni pregledi kod stomatologa.
Također je važno znati da redovito žvakanje guma za žvakanje bez šećera pomaže u očuvanju zdravlja zubiju. Konzumiranje guma za žvakanje bez šećera kao što je Orbit povećava stvaranje sline u ustima. Slina neutralizira bakterije u zubnim naslagama i smanjuje opasnost od nastajanja zubnoga karijesa, a ujedno pomaže i pri obnavljaju zubne cakline, budući da osigurava minerale koji joj nedostaju. Svjetska stomatološka federacija (FDI) potvrdila je kako gume za žvakanje bez šećera, poput Orbita, pomažu pri poboljšanju zdravlja usne šupljine. Većina europskih udruga dentalne medicine kao i Hrvatska komora dentalne medicine preporučuju konzumiranje guma za žvakanje bez šećera.

O Wrigleyu
Wrigley je priznata tvrtka i vodeći svjetski proizvođač slatkiša široke palete u kojoj se nalaze različiti okusi guma za žvakanje, bombona i drugih slastica. Tvrtka je aktivna u 40 različitih država, dok svoje proizvode – svjetski poznate robne marke – prodaje u više od 180 država u cijelome svijetu. U Hrvatskoj je Wrigley prisutan sa šest robnih marki: Orbit®, Airwaves®, Winterfresh®, 5 Gum®, Hubba Bubba® i Skittles®. Tvrtka Wrigley Hrvatska postoji od 1990. godine i uspješno raste. Wrigley – kreiranje jednostavnih užitaka kako bi svakome razvedrili dan.

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top