Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti / Slatki božićni kolačići

Slatki božićni kolačići

Neka vaš dom zamiriše božićnim kolačićima!

Jedno od najvedrijih razdoblja u cijeloj godini za mene je upravo božićno vrijeme, a ne sumnjam da je tako i za većinu vas. Kada padne mrak, a ovih dana je to dosta rano, nema ljepšeg osjećaja doći doma s posla i sklupčati se uz kamin sa svojim bližnjima i promatrati snijeg kroz prozor, uz glasan smijeh i ukusnu hranu. A kada poželite izaći, uvijek imate mnoštvo izbora. Jučer sam malo prošetala gradom, a sve oko mene je svjetlucalo. Razni štandovi i šatori puni gastronomskih delicija, nekako nam govore da je Božić sve bliže. I bez obzira što je vani ledeno, volimo izaći i uživati u zimskim radostima kao i u vrućoj čokoladi s nekim posebnim.

Htjela sam vas ovim uvodom potaknuti i približiti vašoj kuhinjici gdje i sami možete napraviti razne božićne kolačiće nevjerojatnih oblika, a uz to se i dobro zabaviti. Cilj pečenja ukrasnih kolačića nije samo u tome da se kasnije dobro najedemo, već i da razveselimo naše bližnje, dekoriramo naš blagdanski stol nečim drugačijim i ukrasnim te da probudimo našu kreativnost. Jer ako u trgovinama nema raznih oblika (borići, snjegovići, djed Mraz, pahulje), kalupa te sastojaka za izvedbu ovih kolačića, onda ne znam čega ima 🙂

Zato uzmite malo vremena i uključite svoju djecu neka vam pomognu. Pa makar vam ponekad i ne uspjelo baš ono što ste zamislili, zapamtite da je svaki kolačić koji je napravljen s trudom lijep kolačić. Vjerujte da ima jako puno recepata za pripremu ovih božićnih čuda, a najljepše je ono da ih ukrasite po vlastitom izboru, mogli biste iznenaditi sami sebe. Za sve one koji vole peći i za one koji će to zavoljeti nakon ovog divnog teksta, želim vam uspješno pripremanje slatkih božićnih delicija. I naravno za kraj, dobar tek!

Pripremili smo i nekoliko primjera kako bi vas još malo dodatno potaknuli da zasučete rukave!

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top