Savjet:
Šibenska torta

Šibenska torta

Sastojci za koru:

  • 8 žumanjaka
  • 25 dkg šećera u prahu, zatim dodati:
  • 25 dkg samljevenih oraha
  • 10 dkg omekšale čokolade za kuhanje
  • 1 neoguljenu naranču koja se prethodno kuha 20 min i usitni sa mikserom
  • zatim dodati 6 bjelanjaka (snijeg)
  • 1 žlica glatkog brašna

 

Peći na 170° C (pomalo smanjivati) oko 60 min.

Gotovu koru razrezati na pola.

 

Krema:

  • 4 žumanjka
  • 6 žlica šećera
  • 2 žlice brašna
  • 2 dcl mlijeka

Kuhati na pari. Kad se smjesa ohladi, dodati 20 dkg maslaca.

Servira se sa šlagom.

Ako se radi bez kreme, onda se prelije glazurom od čokolade (10 dkg) i maslaca (10 dkg).

Bon apetit 🙂

 

O nama Viktoria Safranic

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top