Sastojci za koru:
- 8 žumanjaka
- 25 dkg šećera u prahu, zatim dodati:
- 25 dkg samljevenih oraha
- 10 dkg omekšale čokolade za kuhanje
- 1 neoguljenu naranču koja se prethodno kuha 20 min i usitni sa mikserom
- zatim dodati 6 bjelanjaka (snijeg)
- 1 žlica glatkog brašna
Peći na 170° C (pomalo smanjivati) oko 60 min.
Gotovu koru razrezati na pola.
Krema:
- 4 žumanjka
- 6 žlica šećera
- 2 žlice brašna
- 2 dcl mlijeka
Kuhati na pari. Kad se smjesa ohladi, dodati 20 dkg maslaca.
Servira se sa šlagom.
Ako se radi bez kreme, onda se prelije glazurom od čokolade (10 dkg) i maslaca (10 dkg).
Bon apetit 🙂