Savjet:
Savjeti za preživljavanje tijekom recesije

Savjeti za preživljavanje tijekom recesije

Izgubili ste posao, uskoro bi mogli izgubiti i kuću, vaš štedni račun je prazan, a računi se gomilaju? Trenutna gospodarska kriza vuče sve više i više ljudi u stanje financijske panike. Evo nekoliko praktičnih rješenja kako da preživite ovu novčanu krizu:

recesija1

PLAN OPSTANKA

Priznanje / Procjena

Nemojte poricati da ste u problemu. Morate se suočiti sa situacijom i procjeniti koliko je ozbiljna. Ovo nije samo teško razdoblje, stoga se treba trgnuti i pronaći načine kako preživjeti. Kada imate 200 kuna u džepu i četveročlanu obitelj, morate nekako opstati. A to možete jedino ako dobro procjenite situaciju.

 

Prioriteti

Prioritet broj jedan je zadržati svoju obitelj na okupu. Stres zbog financijske stuacije može loše utjecati na brak. Nemojte dopustiti da trenutna gospodarska kriza naruši odnose u obitelji.

 

Zajednički korak prema naprijed

Krenite u akciju, ali kao cijela obitelj. Prestanite kriviti svog partnera i svađati se s njim. Ovaj nered ste uzrokovali zajedno i jedino tako možete izaći iz tog kaosa. Održavajte svoju vezu kako bi imali zajedničku snagu krenuti prema naprijed.

 

Ostanite usredotočeni / Istina

Morate se pomiriti s istinom. To nije nikakava logika. Ako nemate novaca, ne preostaje vam ništa drugo nego suočiti se sa stvarnošću. Tu nema mjesta za poricanje. U prošlosti ste možda bili u mogućnosti trošiti novac na odjeću, rođendane i ostale potrebe, ali realnost je da si to više ne možete priuštiti.

recesija2

 

Održavajte odnos

Postoje dvije solucije. Ovaj problem bi vas mogao ili totalno razdvojiti ili još više zbližiti. Najveća tragedija od svega je da se ne želite osloniti jedno na drugo u trenutku kada vam je to oboma potrebno. Ovo je poučan trenutak za vašu djecu.

 

Imajte na umu da za ovo ne bi smjelo biti mjesta u vašem životu:

1. Nema nijekanja

2. Nema visokog ega, ponosa

3. Nema okrivljavanja

4. Nema skretanja s puta

 

 

 

O nama Viktoria Safranic

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top