Sastojci:
- 15 dag riže
- 15 dag šunke
- 15 dag graška
- 15 dag šampinjona
- 0,5 dl ulja
- 0,3 dl octa
- peršin
- 1 dl majoneze
- soli i papra po želj
Priprema:
Proberemo rižu i stavimo je kuhati u kipuću slanu vodu. Kada je gotova, procijedimo je kroz cijediljku i isperemo mlazom hladne tekuće vode. Dobro ocijedimo.
Šunku narežemo na trake 1×5 cm. Skuhamo i ocijedimo grašak. Šampinjonima odrežemo višak, nožice. Operemo ih pod mlazom tekuće vode, pazeći da voda ne uđe ispod klobuka. Stavimo ih kuhati dok ne omekšaju. Kad su gotovi, izrežemo ih na ploške.
Riži dodamo kuhani i ocijeđeni grašak, šunku,šampinjone, ulje, ocat,kosani peršin,majonezu,sol i papar. Dobro izmiješamo i poslužimo!