Znate li....
Početna / Događanja / Roman koji je pomeo *50 nijansi sive*

Roman koji je pomeo *50 nijansi sive*

Roman Alice Peterson „Od ponedjeljka do petka“ postao je senzacija e-knjiga, djelo koje je maknulo „Pedeset nijansi sive“ s broja jedan UK Amazona, a sada ga možete kupiti u knjižarama u izdanju Mozaika knjiga.

Ne propustite knjigu koja će vas zavesti od prve stranice!

Gotovo svatko je čuo, ako ne i pročitao „Pedeset nijansi sive“ ali jeste li znali da je nježna romantična priča koja uključuje grupu šetača pasa zamijenila baš nju na Amazonu u Velikoj Britaniji na mjestu najprodavanijih knjiga? To je knjiga Alice Peterson „Od ponedjeljka do petka“.

Alice Peterson morala je biti zapanjena kada je njezin slatki romantični roman o grupi šetači pasa skočio na vrh ljestvice i „zapalio“ Veliku Britaniju. A onda ju je, vjerojatno, još više pozitivno šokiralo kada je shvatila da je njena knjiga, „Od ponedjeljka do petka„ ​, svrgnula „Pedest nijansi sive“ na drugo mjesto.

Što bi vi napravili da imate 34 godine i oporavljate se od toga što ste ostavljeni dva tjedna prije vjenčanja?
kupili psa i počeli ga šetati
upoznali ostale šetače pasa u parku
našli dooobrog podstanara od ponedjeljka do petka
….

Ova knjiga je odlična priča koje se ne može prestati čitati. Zavede vas u prvih nekoliko stranica i ugrije vam srce, a likovi su toliko jasno opisani da ih je vrlo lako pratiti i jednostavna je za čitanje. Kraj je pomalo očekivan, ali kroz cijelu knjigu s nestrpljenjem očekujete kraj i ne vjerujete da će nakon svega ipak tako završiti. Dok čitate knjigu cijelo vrijeme se smješkate i užitak vam je čitati je.

Priča ima sve što nam je potrebno da je ne prastanemo čitati: humor, romantiku, zanimljive likove, neizvjesnost i scenarij koji izmami suzu. Potpuno je realna i svako od nas se može zamisliti u toj ulozi.

Od prvog trenutka kada upoznate glavni lik Gilly, odmah vam se svidi i zanima vas kako će joj se život razvijati. Ona čvrsto stoji na zemlji, ponekad je vrlo osjetljiva, ali ima jako dobar smisao za humor. Likovi (kojih ima dosta) su jako dobro razrađeni i lako pamtljivi jer svaki od njih ima specifične osobine. Autorica vrlo vješto isprepliće sadašnjost i Gillyino djetinjstvo tako da je imamo prilike upoznati i kroz prošlost.

Gilly (sa G) Brown je slomljena nakon što je ostavljena pred samo vjenčanje od svog zaručnika, savršenog muškarca Edwarda. Knjiga počinje kada Gilly potpuno slučajno susreće svog bivšeg zaručnika kako kupuje sa svojom novom zaručnicom. Samo iskustvo je veliki šok – Ed se iselio i vrlo brzo ponovno zaručio, a Gilly je zaglavila i „valja“ se u vlastitom jadu. Ubrzo ona i pas Ruskin planiraju preseljenje na selo, no stari poznanik, konzultant koji prodaje nekretnine, savjetuje je da iznajmi sobu koja joj je viška i da ostane u Londonu jer taj grad pruža puno više mogućnosti kada si „solo“.
Gilly se logira na web stranici „Od ponedjeljka do petka“ koja je specijalizirana za najam preko tjedna u Londonu. Nakon nekoliko loših iskustava, pojavi se glamurozan Jack Baker i ona tom privlačnom, zgodnom i dinamičnom strancu iznajmi sobu. Jack je tajanstveni muškarac koji se bavi TV produkcijom, no Gilly se ne zadovoljava tim i želi znati više o njemu – kuda odlazi vikendom?
U isto vrijeme , Gilly susreće Guya u skupini šetača pasa s kojim se druži svakog jutra. U toj skupini je šaroliko društvo kojih povezuje ljubav prema psima. No, ubrzo Guy postaje bitna karika u životu Gilly ali on ima curu, pa sve ostaje u granicama parka.
Podrška koju ljudi imaju od svojih pasa je jasno prikazana u ovom romanu i Gillyn pas Ruskin pomaže joj pronaći ljubav, pa čak i ima mišljenje o ljudima u njezinu životu. On ju prati tijekom većeg dijela knjige.
Iako Gilly nedostaje muškarca u životu ona ima vrlo veliku mrežu prijatelja, obitelji i susjeda koji ju podržavaju i prate na putovanju u potrazi za srećom.

Sve u svemu, „Od ponedjeljka do petka​​“ je vrlo ugodna priča o odnosima i prijateljstvu. To je također priča u kojoj glavna junakinja slijedi svoje srce, i ne brine o stvarima koje ne može promijeniti kao što je njezin 35. rođendan koji slijedi. To je knjiga koja će vas nasmijati i rasplakati u istom trenutku.

Od ponedjeljka do petka je romantičan, pozitivan i zabavan roman te neće biti nikakvo čudo ukoliko uskoro bude snimljen film po njemu.

O nama Obitelj.hr

3 komentara

  1. Čitala sam “Pedeset nijansi sive” i knjiga me stvarno oduševila, pročitala sam je u jednom dahu i uživala u njoj. Jedva čekam da pročitam knjigu “Od ponedjeljka do petka” – jako sam znatiželjna kad je ta knjiga u pitanju jer me zanima kakva je to gnjga koja je “pomela” 50 nijansi. Sigurna sam da bi mi osmijeh bio na licu za cijelo vrijeme čitanja… Mislim da ću se totalno uživjeti u radnju, a mogla bih se i poistovjetiti s glavnom junakinjom. Jedva čekam da pročitam, čim se pruži prilika, odnosno čim mi ova knjiga dođe u ruke. Javim dojmove! 😉

  2. Knjiga koja je pročitana sa zadovoljstvom, iako moram priznat da mi je prethodna možda i bolja..
    To kažem zato što sam ju čitala 2x.. 🙂

  3. Zvuči kao jako zanimljivo štivo, baš po mom ukusu! 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top