Savjet:
Restarts u Ksetu

Restarts u Ksetu

Londonski angažirani punkeri Restarts povo dolaze u Zagreb nakon odličnog nastupa u zagrebačkoj Medici prije tri godine i nastupa na ovogodišnjem „Monte Paradiso“ festivalu u Puli. Na ovoj turneji predstavljaju svoj novi, dugočekivani album ‘A Sickness of the Mind’ koji je pokupio brdo odličnih kritika zbog svojeg odlučnog punk stava, žestoke svirke, pjevnih refrena i sociajlno politički angažiranih tekstova koji su jedna od jačih strana benda. The Restarts pored svoje žestoke punk rock svirke u koju su vješto ubacili grind core i punk growl vokale, ubacuju i ska elemente tako da zvuće sviježe i pozitivno iako su vrlo angažirani i žestoki.

The Restarts pripadaju novoj generaciji punk bendova i pored The Casulties glase za najperspektivniji i najbolji noviji punk band. Osnovani su 1995. godine kao reakcija pojavljivanja lažnih MTV punk velikana poput Green Day, The Offspring, Blink 182,… dosljedno furajući iskonsku punk ideologiju, živjeći u sqatevima, baveći se angažiranim socijalno političkim temama, oštro kritizirajući vjerski fanatizam, rasizam, socijalnu nepravdu, homofobiju, korupciju, ratove, političku diktaturu i furajući „do it yourself“ ideoloiju… po uzoru na prave punk bendove poput Crass, The Exploited, Chaos UK, Discharge, D.O.A, U.K. Subs, Rudimentary Peni, Conflict, Subhumans, The Casulties, … izjavljujući za sebe da su prvenstveno punkeri a tek onda muzičari.

The Restarts su do sada objavili desetak izdanja od kojih su najuspješniji albumi „Outsider“ iz 2007, i „Mobocracy“, zajednički album sa američkim istomišljenicima, kultnim punk bendom M.D.C.
Na zagrebačkom će koncertu, nakon odličnog nastupa sa The Vibrators u zagrebačkom Vintage Industrial Baru prije nekoliko mjeseci, kao predgrupa nastupit zagrebački angažirani old school punkeri Eksodus koji ove godine slave svoj trideseti rođendan.

Koncert će se održati u ponedjeljak 25. studenog u zagrebačkom klubu KSET s početkom u 20 sati a cijena ulaznice je 40 kn u pretprodaji i 50 kn na ulazu.

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top