Zovite to manjkom inspiracije ili viškom kreativnosti, kako želite, ali evo što smo mi danas kuhali:
Uzeli smo pet srednje velikih krumpira i stavili ih kuhati s korom. Klasična procedura, u mlaku, slanu vodu pa dok ne omekšaju. Zatim smo uzeli ljubičasti luk i nasjeckali pola glavice većeg luka na male komadiće, dvije kockice Margarina otopili na dnu vrućeg lonca i dodali luk da se dinsta. Nakon što je omekanio, procijedili smo grah iz konzerve i dodali ga u lonac, te tako prepekli desetak minuta povremeno mješajući na laganoj vatri. Kad je bio gotov, dodali smo soli i čašicu kiselog vrhnja.
Poslužiti možete zajedno ili odvojeno. Ovo jelo može biti samostalno ili kao prilog mesu ili ribi. Po želji može se dodati češnjak ili malo paprike, a dobrodošao je i sir.
Zapamtite još jednu stvar… Noževi nisu igračka.
Dobar tek želi vam Obitelj.hr !