Savjet:
Reprezentativac Marino Marelić trening utakmice s Kinom ocjenjuje kao pun pogodak

Reprezentativac Marino Marelić trening utakmice s Kinom ocjenjuje kao pun pogodak

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u staroj provjerenoj bazi u Osijeku priprema se za kvalifikacijske susrete za odlazak na Europsko prvenstvo koje se igra iduće godine. U sklopu tih priprema tri su dana boravili u Vrnjačkoj Banji u Srbiji gdje su odigrali tri prijateljske trening utakmice protiv reprezentacije Kine koja trenutno tamo ima kamp.

Jedan od povratnika u reprezentaciju, 26-godišnji, 199 cm visoki primač-pucač Marino Marelić podijelio je s nama dojmove s gostovanja u Srbiji: „Bilo je naporno, ali je bilo i korisno. Ujutro trening, popodne utakmica. Kina je u vrlo jakom sastavu u kojem su igrali i Ligu nacija, možda tek nedostaje koje ime, no oni imaju toliko igrača na dispoziciji da nije problem bilo koga nadomjestiti. U svakom slučaju, vrlo dobro iskustvo“.

Od tri susreta dva su otišla na stranu Kine. „Rezultat, naravno, nije bio primaran, ali da, dva su susreta oni dobili, posljednji pak mi. U prvoj utakmici je bila velika borba i tek su nas uspjeli savladati u petom setu. U drugoj su nas utakmici pomalo iznenadili i dobili s 3:1, ali mi smo im sutradan uzvratili istom mjerom i pobijedili identičnim rezultatom.“ – kaže Marino koji naglašava kako nije bilo nekih problema s prilagodbom na azijski način igre : „Ovdje se radi o izrazito visokoj reprezentaciji, valjda nitko nije niži od dva metra. Igraju jako brzo, vrlo su pokretljivi i bio je izazov igrati protiv takve momčadi. Kada smo ih sveli na naš stil igre, kada bi malo usporili ritam, bili smo u rezultatskoj prednosti.“

Naš izbornik Cederic Enard davao je priliku svima da se istaknu, a pogotovo je na Marelićevoj poziciji primača-pucača dosta velika koncentracija kvalitetnih odbojkaša. „Odličan je ovo skup primača-pucača, ima nas dosta, ali izbornik sve nas jednako vrti u igri i čini mi se da još uvijek traži najbolje kombinacije. Također, nismo niti svi u optimalnoj formi trenutno. Neki suigrači su nakon dvije odrađene akcije, Europske lige i Mediteranskih igara i dvije medalje, bronce i zlata, dobili zasluženi odmor. Leo Andrić i ja, koji smo se tek sada priključili za ovu akciju kvalifikacija za EP, još moramo doći u formu. Zato smo i krenuli u Osijeku pet-šest dana prije ostalih s treninzima, taman da nas prođu upale.“

Marino je iza sebe imao odličnu klupsku sezonu u austrijskom klubu AICH/DOB s kojim je osvojio srebro u domaćoj ligi i broncu u MEVZA-i, od iduće sezone ide na razinu više, u francuski Saint-Nazaire.

„Sezona je bila turbulentna, promijenili smo i tri trenera, ali na kraju za mene uspješna. Sada krećem u novu avanturu jer Francuska liga je iznimno jaka i tu ću zapravo vidjeti u kakvoj sam zapravo formi. Dobro je što ću doći nakon odrađenih priprema u reprezentaciji Hrvatske, a i to što nam je izbornik Francuz zasigurno mi može biti od koristi. Odličan je trener, nisam imao do sada iskustva s njim i mogu reći da se puno radi, ali je velika razlika u odnosu na prethodnog jer je kompletna atmosfera opuštenija, pogotovo izvan treninga.“- za kraj kaže pouzdani reprezentativac Marino Marelić, napominjući kako je u planu do prvih kvalifikacijskih susreta za EP, početkom kolovoza, odigrati i neke trening susrete protiv reprezentacije Mađarske.

Press/selectpr.hr

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top