Vratili smo se u djetinstvo i sjetili se jednog nama najdražeg recepta koje su nam spremale naše bake ,pohanog kruha.
Pohani kruh u novije doba zovemo i francuski toast.
Osim što se rješavamo starog kruha ,ovaj doručak ima iznimnu sentimentalnu vrijednost ,vračanje u tradiciju .
Par trikova kako napraviti fini hrskavi pohani kruh
Kruh
Kruh što je stariji tim bolje.Izrežemo ga na kriške.Nama je kao djeci baka pravila kockice kruha ,ali sve ovisi o volji ,želji i višku vremena.
Jaja
Jaja naravno gledamo da su domača.Pet jaja smutimo u kajganu i dodamo začine po volji.Kod nas je to samo sol.I jedna mala tajna pola decilitra kravljeg mlijeka.
Ulje iii mast
Naše bake su pohale na masti.I sada kada imamo mast ugrijemo je i koristimo umjesto ulja.Ako pak nemamo, onda ugrijemo ulje i postupak slijedi :
Na ugrijanu mast ili ulje ubacimo umočenu krišku kruha u jaja i par minuta ispohamo sa svake strane.Uz to pripremimo finu šalicu čaja po izboru,i doručak iz djetinstva može početi.
Dobar vam tek