Ponedjeljak , 16 svibanj 2022
Savjet:
Raj za knjigoljupce – počinje omiljeni Interliber!

Raj za knjigoljupce – počinje omiljeni Interliber!

Za sve knjigoljupce počinje najomiljeniji sajam na Zagrebačkom velesajmu – Interliber!

Ovogodišnji se Interliber, 36. međunarodni sajam knjiga i učila održava od 12. do 17. studenog pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i već tradicionalno predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstavljaju u paviljonima 5 i 6 na Zagrebačkom velesajmu bogat program novih izdanja s  najrazličitijih područja, dokazujući da nakladništvo u nas zna i pronalazi put do ljubitelja knjiga.Izlagači Interliber-a i ovoga puta pripremaju sajamske akcije svojih izdanja i kupnju knjiga po povoljnim cijenama!

IMG_6348

Svakodnevna predstavljanja novih naslova knjiga, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, tek su dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6, te na izložbenim prostorima izlagača.

Rujana Jeger predstavit će svoju knjigu „Bez dlake na jeziku“, a Miljenko Jergović novi monumentalni roman „Rod“. Među novim je naslovima i još jedno nezaobilazno publicističko djelo: Razumjeti stoljeće vodećeg njemačkog povjesničara Dana Dinera. Ugledni američki antropolog David Graeber u knjizi Dug – prvih 5000 godina pruža sveobuhvatni uvid u borbu siromašnih i bogatih, povijest novca i pozajmljivanja.

 

Izdvajamo novosti Interlibera vezane za djecu i najmlađe:

NATJECANJE U GLASNOM ČITANJU, PROGLAŠENJE NAJBOLJE HRVATSKE SLIKOVNICE

U organizaciji UNICEF-a održat će se radionica glasnog čitanja djeci povodom kampanje Čitaj mi. Kako naučiti djecu od najranijeg djetinjstva zadovoljiti potrebe na uravnotežen način pokazat će nam na iskustvenoj radionici. Uz primjenu slikovnice Učite ih da budu sretni, poznatog psihologa Roberta Sulla,  kroz igru djecu učimo da prepoznaju i zadovolje svoje potrebe za ljubavlju, zabavom, slobodom i moći.

U okviru Europske godine čitanja naglas pod geslom “Čitajmo naglas, čitajmo zajedno” u našoj se zemlji provodi “Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda”. Akcija je zamišljena kao natjecanje za učenike osnovnih škola. Pobjednici odlaze na nacionalno natjecanje koje će se održati 13. studenoga 2013. upravo na Interliberu.  Cilj je ove akcije poticanje čitanja iz užitka i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog natjecateljskog duha kod djece osnovnoškolskog uzrasta.

KNJIGA U CENTRU organizator književne nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI i ove će godine svečano proglasiti dobitnike nagrade na Interliberu 2013. Stručni žiri u sastavu Diana Zalar, Dubravka Težak i Zoran Pongrašić te dječji žiri, dodijelit će nagrade OVCA U KUTIJI stručnog žirija i dječjeg žirija autorima najkvalitetnijih hrvatskih slikovnica. Proglašenje pobjednika bit će u petak 15.11. u 19.30h na pozornici Paviljona 6 Zagrebačkog Velesajma.

Školska knjiga predstavlja čak devet novih stručno-popularnih priručnika iz biblioteke: Kako djetetu pomoći da… poznate autorice, prof. dr. sc. Edite Slunjski. Ovaj ciklus priručnika predstavlja idealan spoj pitko prepričanih najnovijih znanstvenih spoznaja o dječjem razvoju i praktičnih odgojnih savjeta važnih za svakog roditelja, odgojitelja ili učitelja. Autoričin je cilj kroz devet obrađenih tema potaknuti čitatelja na promišljanje o pitanjima odgoja i obrazovanja iz nekog novog kuta, a posebno na (samo)procjenu vlastite uloge u tom procesu.

Radno vrijeme Interlibera je od 10.00 do 20.00 sati osim u petak i subotu kada smo samo zbog Vas produžili radno vrijeme i radimo do 21.00 sat.

U ZAJEDNIČKOM TERMINU održat će se i INOVA

38. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA 2013 i 9. Izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova BUDI UZOR 2013

Tradicionalna nacionalna izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih  i velika međunarodna izložba – i najveća izložba inovacija do sada održana u Republici Hrvatskoj  s najvećim brojem inozemnih izaslanstava na svijetu u 2013. godini.
Brojna odličja dodijelit će se na temelju odluka međunarodnog žirija.

Tradicionalno, Nagradu Nikola Tesla dodijelit će se najboljem hrvatskom inovatoru.

Preko 30 zemalja sudionica Inove 2013: Hrvatska, Taiwan-Republika Kina, Republika Kina,  Republika Koreja, Ruska Federacija, Ukrajina, Bjelorusija, Poljska, Švedska, Rumunjska, Moldavija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Nigerija, Malezija, Indonezija, Filipini, Makao-Kina, Singapore, Hong-Kong, Bangladeš, Nikaragva, , Češka Republika, Crna Gora, Makedonija, Japan, Katar, Vijetnam i Kanada.

Ulaz na sajmove je besplatan za sve posjetitelje.

Više o sajmovima na www.zv.hr

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top