Znate li....
Početna / Događanja / Promocija albuma Tony Lee King – Early Years London 

Promocija albuma Tony Lee King – Early Years London 

Promocija albuma:Tony Lee King – Early Years London
Booze & Blues, 9.4., 21 h
Album “Early Years London” je dostupan na streaming servisima

“Early Years London” downloadajte u WAV i MP3 formatu Blues majstor Tony Lee King promovira album u klubu Booze & Blues 9.4.
Tony Lee King je objavio datum promocije studijskog CD albuma “Early Years London”! Jedan od najboljih hrvatskih blues gitarista i dobitnik prestižne nagrade Hrvatskih blues snaga za povijesni doprinos hrvatskoj blues sceni, nastupit će u zagrebačkom klubu “Booze & Blues” u subotu, 9. travnja. Nastup počinje u 21 sat, a posjetitelje, uz vrhunsku blues glazbu, očekuju i brojna iznenađenja. Aktualan CD Tony Lee Kinga će se prodavati po promotivnoj cijeni, a iznimno povoljno će se moći kupiti i sva dosadašnja Tonyjeva izdanja. Također, nakon nastupa će Tony Lee King potpisivati CD-e.

“Early Yeras London” sadrži devet vrhunskih kompozicija, a snimljen je u Londonu u ranoj fazi Tonyjeve karijere. Zanimljivo, kao mladić je Tony prodao cijeli namještaj iz svojeg stana kako bi financirao snimanje debitantskog albuma “The King of Rock’n’Roll”. Njegova majka, logično, nije bila najsretnija Tonyjevim potezom pa se Tony ubrzo našao u Londonu u potrazi za ispunjenjem sna. Tamo je nastupao u brojnim klubovima te snimio album koji je upravo pred vama – “Early Years London”! Novi CD album našeg blues majstora Tony Lee Kinga je objavila diskografska kuća Bluesman Music.
Tony Lee King
 Album je većinom snimljen u londonskom CSB studiju, osim pjesama “The King of Rock’n’Roll” (Monoton studio) te “You Are So Beautiful” (Morris studio). Glazbenu produkciju potpisuje Tony Lee King, za miks i mastering je zaslužan Danijel Skrbin (Monoton studio), dok je naslovnicu osmislio i realizirao Petar Krešimir Ćavar. Tony Lee King je svirao solo i ritam gitare te pjevao, bas je snimio Fulvio Marchesin, bubnjeve Marino Milovich, dok je “special guest” na hammondu i klaviru gospodin Joe Kaplowitz. Uz njih su na albumu gostovali Miroslav Giljanović Fix i Krešo Randić (bas / bubnjevi na “The King of Rock’n’Roll”).
Tony Lee King
 Tony Lee King je u bogatoj dugogodišnjoj karijeri objavio pet albuma te svirao brojne koncerte i festivale u mnogim europskim zemljama – Francuskoj, Engleskoj, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji…  Kao predstavnik hrvatske, nastupio je i na najvećem svjetskom blues natjecanju, “International Blues Challenge-u”, u kolijevci bluesa, Memphisu. Legendarni Boško Petrović bio je prvi koji je prepoznao Tonyjev talent, objavio mu debitantski album te mu pružio priliku da se predstavi široj javnosti u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. Tony je snimio i duet s Neletom Karajlićem na pjesmi „Stanje šoka“, koja je objavljena na albumu „Dok čekaš sabah sa šejtanom“ grupe Zabranjeno pušenje. Dražen Vrdoljak, jedan od najznačajnijih glazbenih kritičara, još je 2000. godine Tony Lee Kinga nazvao “hrvatskim glasnogovornikom bluesa”. Uz mnogobrojne ljubitelje bluesa, glazbene kritičare te radijske urednike diljem svijeta, njegovu kvalitetu prepozala je i struka – Tony Lee King je početkom 2021. godine primio veliko priznanje od Hrvatskih blues snaga – dobitnik je godišnje nagrade za povijesni doprinos hrvatskoj blues sceni. Naravno, Tony na tome ne misli “stati” – priprema nova izdanja i uvelike doprinosi činjenici da hrvatski blues ima svoje zapaženo mjesto na europskoj i svjetskoj blues sceni.
 
(P) & (C) Bluesman Music, 2022.

1. THE KING OF ROCK’N’ROLL
2. BRANDY MAN
3. LITTLE WING
4. THRILL IS GONE
5. TREAT ME RIGHT
6. TURN AROUND
7. ALL ALONE
8. HARD DAYS
9. YOU ARE SO BEAUTIFUL

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top