Breaking News
Početna / Događanja / Promjena programa Filozofskog teatra u nedjelju

Promjena programa Filozofskog teatra u nedjelju


Gostovanje Mohamedou Ould Slahija u sklopu Filozofskog Teatra koje se trebalo održati u nedjelju 8. svibnja otkazuje se zbog sigurnosnih razloga.

Kako ne bi razočarali vjernu publiku Filozofskog Teatra,  8. svibnja u 20 sati održat će događaj na kojemu će gost biti osoba koja već osam godina uređuje i vodi jedan od najuspješnijih programa pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu – filozof Srećko Horvat.

U ulozi voditelja naći će se pjesnik i pisac Marko Pogačar, urednik hrvatskog izdanja Horvatove knjige “Poslije apokalipse”, a razgovoru osvrnut će se na mnoge aktualne teme, uključujući i Apokalipsu, pandemiju, ratno stanje, hrvatske prilike i neprilike, kao i na Filozofski Teatar i izostanak najavljenog gosta.

Srećko Horvat filozof je i autor brojnih knjiga prevedenih na više od deset jezika, uključujući Poetry from the Future (Penguin, 2019.), Što Europa želi? (zajedno sa Slavojem Žižekom) i Radikalnost ljubavi. Tekstove mu objavljuju The Guardian, New York Times, Newsweek, Spiegel, Süddeutsche Zeitung i mnogi drugi vodeći svjetski mediji. Bio je jedan od osnivača Subversive Festivala, a godinama vodi i uređuje Filozofski teatar u zagrebačkom HNK.

Filozofski Teatar u HNK utemeljen je 2014. i dosad je ugostio Nobelovce, ekonomiste, filozofe, glumce, režisere, renomirana imena kao što su Vanessa Redgrave, Herta Müler, Slavoj Žižek, Thomas Piketty, M.I.A., Yanis Varoufakis, Margarethe von Trotta, Milo Rau, Julia Kristeva, te mnoge druge uz brojnu publiku.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top