Savjet:
Prolaznost života

Prolaznost života

  Nestaje onaj moj dječji smijeh kada sam zaigrana trčkarala dvorištem zajedno sa svojim ljubimcima. Nestaje, polako, ne čujem ga više. Nestala su i sva moja maštanja o tome kako ću jednog dana, biti ovo ili ono, ali biti ću, imat ću sve što poželim, svi oko mene bit će sretni i radosni, smijeh će odzvanjati krajem. Danas, od tih mojih silnih maštanja nema ničeg. Postala sam samo djevojka, ozbiljna djevojka, a iskreno se smijem samo kada imam poseban razlog za to.

Sve prolazi, tako će i ovaj život doći svome kraju, a bojim se tog. Gledajući bolne izraze lica i oči pune suza onih čiji najmiliji odlaze pri srcu me nešto stegne. Zaboli. Nikada ne bih željela biti na njihovom mjestu! Nikada. Ali znam da će jednom i to do mojih očiju doći. Bojim se toga, jako se bojim.

Danas s nekime od mojih najmilijih provoditi dan, razgovarati, smijati se, a sutradan ne imati s kime isto to ponoviti. Teško je pomiriti se s činjenicom da nekog više nema, da ga nikada više nećeš moći zagrliti, poljubiti ni pričati s njim. Nikada više. Užas. Praznina. Bol.

Kako?
Tješimo se time, što je i istina da iako taj netko nije fizički prisutan uz nas, da je dušom uvijek tu, osjećaš ga, ali koliko god da se trudiš to nije to. To nije taj osjećaj.

Nedostaje ti, zbog svih onih sitnica koje su te nekad možda i živcirale, sada bi rado da se ponove, nedostaje ti zbog svake riječi upućene, jednostavno, nedostaje ti, i uvijek će ti nedostajati, uvijek ćeš smatrati da je toliko toga ostalo neispunjeno, toliko toga niste prošli zajedno, toliko toga ste si trebali reći. Toliko toga je ostalo, a te osobe nema. Kome sada sve to reći, s kime sada sve to proći, s kime? Kako?  Kada je ta osoba bila savršena za sve to, i nitko ne može zamijeniti njezino mjesto. Nitko. Niti će ikada moći. To mjesto je bilo rezervirano za nju. Zauvijek.

Bože, kolika bol.

 

Ne želim to nikada osjetiti ali znam da hoću. Ne želim to nikome, ali takva je sudbina, takav je taj život. Prolazan.

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top