Znate li....
Početna / Kuharica / Prirodni sokovi

Prirodni sokovi

Često sam se našla u situaciji da naiđem na fine, zdrave recepte za svježe sokove, no uvijek bi mi nedostajao pokoji sastojak, kakva egzotična biljka ili začin. Evo nekoliko podataka o jako zdravim, najčešće i najjednostavnijim sokovima od namirnica koje  većina nas uvijek ima pri ruci.

Sok od jabuke:

Bogat je magnezijem, željezom, silicijem i kalijem. Također, sama jabuka je jako dobra za pospješavanje probave.

jabuka

 

Sok od naranče:

 

Sadrži mnogo kalija, kalcija, magnezija te vitamine A, B i C. Brzo ublažava kiselost tijela i preporučuje se uzimati ga za vrijeme posta, a uvijek ga treba popiti unutar 15 min od cijeđenja, jer inače oksidira.

naranča

Sok od mrkve:

Izvrstan izvor vitamina A, bogat je i vitaminima B, C, D, G i K. Pomaže kod probave, otvara apetit, pomoć je kod održavanja zdravih zubi i kostiju. Jača otpornost na infekcije i štiti cjelokupni živčani sustav, a iznimno je dobar i za čišćenje jetre. U kombinaciji sa ciklom i krastavcima odličan je za čišćenje žučnog mjehura, bubrega i prostate.

mrkva

 

Sok od limuna:

Sadrži gotovo 90% vode, njegove vitaminske blagodati su svima jako dobro poznate! Na porezotine djeluje antiseptično, a za prehlade ga je najbolje piti u čaši vruće vode.

limun

 

Sljedeći put kada se nađete u nedoumici činite li u ovom vremenu stresa i brze hrane dovoljno za svoje tijelo, sjetite se da u kuhinji sigurnoimate jednu od ove četiri vrijedne namirnice i priuštite si zdravu vitaminsku bombicu!

 

M.G.

 

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top