Breaking News
Početna / Zdravlje / Alternativa / Pripremite imunitet za jesen

Pripremite imunitet za jesen

Ojačajte organizam prije jeseni kurom vitamina i minerala

 

Iako u rujnu još uvijek uživamo u toplim kasnoljetnim danima, stručnjaci kažu da je upravo sada vrijeme da pojačamo unos vitamina i minerala te ojačamo imunitet i pripremimo ga na jesenske izazove.

Nutricionisti preporučuju već od 9. mjeseca pojačane vitaminsko-mineralne kure koje će ojačati imunitet dok još nije prekasno i znatno smanjiti vjerojatnost obolijevanja od gripa i prehlada.

U jačanju imuniteta najvažniju ulogu imaju vitamini C, D, E te cink koji se preporučaju uzimati zajedno zbog svog sinergijskog učinka, dok su za brži oporavak i kraće trajanje bolesti najvažniji vitamini B skupine te minerali željezo, magnezij i selen.

 

Vitamini C, D, E – prva linija obrane od infekcija

 

Ovi snažni antioksidansi, prva su linija obrane od jesenskih virusa i bakterija. Najveća zvijezda obrane je vitamin C koji pomaže bijelim krvnim zrncima (leukocitima) u borbi protiv virusnih infekcija poput gripe i prehlade. Poznato je da tijekom infekcija tijelo ubrzano troši zalihe vitamina C pa ga je neophodno unositi i prije i tijekom trajanja bolesti.

Spring_VitaminiMinerali_ImunitetaPrijeJeseni_2015-09_HR_Product

Drugi najvažniji obrambeni vitamin jest vitamin D koji se inače proizvodi u našoj koži pod utjecajem sunca, no zbog manjka sunca tijekom hladnijih mjeseci, obavezno se preporuča unos kroz prehranu ili dodatke kako bi se očuvao i zaštitio imunitet, gustoća kostiju te mišićni sustav.

 

Vitamin E kao snažan antioksidans, osim što štiti stanice od oštećenja i omogućava njihovo optimalno funkcioniranje te na taj način čuva imunitet tijela, ujedno je esencijalan i za zdravlje i ljepotu kože, kose i noktiju.

 

Cink – najvažniji mineral u borbi protiv infekcija

 

Jedan od najznačajnijih minerala za naš organizam, cink je ključan element za jačanje imuniteta i otpornosti na gripe i prehlade, ali i kod kroničnih infekcija jer potiče rad imuniteta, te je ujedno i snažan antioksidans.

 

 

kura

 

Potražite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

www.springwoman.hr

O nama Obitelj.hr

4 komentara

  1. Što god ja napravila svake godine, imunitet me ostavi i većinom sam s njim na Vi!

  2. Jako korisni savjeti kojih se i sama nastojim što više pridržavati 🙂

  3. Nisam nikada uzimala nikakve vitamine, trenutno dojim pa ni nemam u planu tako da to rješavam prirodnim putem i namirnicama poput meda koji obožavam kao i čajevima i limunima (imam još par domaćih).

  4. DIJANA ČAČIĆ KOMADINA

    Da uvijek prije zime jedna kura sa vitaminima i mineralima u trajanju 2-3 mj, također i pojačati unos češnjaka,limunovog soka,meda,biljnih čajeva i nema zime 😀

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top