Nedjelja , 4 prosinac 2022
Savjet:
Premijera predstave Zagrebačkog plesnog ansambla

Premijera predstave Zagrebačkog plesnog ansambla

ANYTHING – nova plesna predstava Zagrebačkog plesnog ansambla – premijera 30.listopada 2013./ ZKM / 20h

Zagrebački plesni ansambl najavljuje produkciju nove plesne predstave ANYTHING u koreografiji španjolskog koreografa Daniela Abreu, nastale u suradnji sa ZKM-om. Ovaj renomirani koreograf i plesač kreira novu plesnu predstavu u izvedbi plesača ZPA; Petre Chelfi, Aleksandre Mišić, Martine Nevistić, Petre Valentić, Ognjena Vučinića i Matee Bilosnić. Predstava će premijerno biti prikazana 30. listopada u 20h u ZKM-u nakon čega slijedi repriza 31. listopada 2013.

anything1

Daniel Abreu, nagrađivani španjolski suvremeni plesač i koreograf. Njegov prvi solo komad, “Espera”, označio je početak njegove kreativne karijere. Godine 2004. osnovao je plesnu kompaniju Cia Daniel Abreu s kojom je do sada postavio preko 30 plesnih predstava. U plesu istražuje i izlazi izvan okvira standardne koreografije te se bavi samim plesačima, njihovim pokretima, tjelima, dušama iz kojih kreira umjetničko djelo u koje nerjetko ubacuje elemente glume, fotografije i raznih plesnih formi.

Dopušta plesaču da sam istraži i osmisli svoje tjelesne mogućnosti. Kao rezultat svoga kreativnog rada, Daniel Abreu održao je niz radionica u plesnim i kazališnim kompanijama po Europi i Americi. Uz stalni plesački i redateljski angažman u svojoj kompaniji, režira i za Provisional Danza u Madridu, Teatr Tanca Zawirowania, Compaia Nomadas i Proyecto Titoyaya.

«Svi moji radovi započinju potragom za pričom koju osmišljava tijelo. Na početku procesa ne bavim se konceptom ili specifičnom idejom. Zanimaju me priče tijela o vlastitoj sreći koje pronalazim u mišićima izvođača. Ovo je moja motivacija, otkriti što mišići skrivaju.»

anything3

Predstava će biti realizirana u suradnji sa ZeKaeM-om, a uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH te AC/E – Accion Cultural Espanola. Zahvaljujemo plesnom centru TALA.

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top