Znate li....
Početna / Događanja / Predstavljamo: Ingrid Divković

Predstavljamo: Ingrid Divković

Draga Ingrid, koliko dugo pišete?

Na pitanje koliko dugo već pišem odgovor bi bio sasvim očekivan i pomalo dosadan, otkada znam za sebe, točnije otkada znam za papir i olovku. Oduvijek sam bila ljubitelj pisane riječi i nekim čudom sve me u životu vodilo upravo i samo pisanju.

Od kuda crpite inspiraciju?

Na izvoru zvanom ‘život’ Doista, inspiracija je nešto što nas okružuje vidljivim i nevidljivim okom i na nama je da je prepoznamo, naravno siva svakodnevica i užurbani tempo života nisu najbolji prijatelj gospođe inspiracije, ali ja na dnevnoj bazi tražim načine da je probudim, potaknem, prizovem k sebi…

 Tko vas inspirira?

Moram reći da su me u ranim dvadesetima najviše inspirirali veliki pisci poput Tolstoja, G.G. Marqueza, Fromma, Hemingwaya, Coelha, i drugih, naravno oni to još uvijek čine no u posljednje me vrijeme inspiriraju stvarne osobe. Ništa nije toliko veliko kao priča koju pripovijeda mali čovjek.

‘Ego je poput jeftinog parfema. S vremenom ga više niti ne osjetimo na sebi, no drugi su itekako svjesni njegove smrdljive prisutnosti’ – citat je iz knjige spisateljice Ingrid Divković.

Nakon dvostrukog predstavljanja u Rijeci i promocije u Puli, gospodin Ego je gostovao u Zagrebu!

Nedavno je po prvi puta u glavnom hrvatskom gradu, u prekrasnom ambijentu Khala lounge&wine bar održana sasvim atipična promocija knjige ‘J..e li vas ego?’ riječke spisateljice, novinarke i blogerice.

ingrid2

Poučena iskustvom promocije u drugim gradovima, i ovdje je predstavljanje proteklo u krajnje ležernom i veselom tonu koji se inače ne veže uz promociju knjiga, ali sama autorica napominje kako ovo nije obična knjiga. Ipak je riječ o gospodinu Egu, onome koji nas s vremena sa vrijeme htjeli mi to priznati ili ne, zagorčava život i čini ga je..no nepodnošljivim.

U vremenu u kojemu živimo, vremenu naglašenog konzumerističkog ‘ja’ teško priznajemo da smo sebični, tašti i suviše narcisoidni. Ukratko rečeno, potonuli smo skupa sa našim egom, objašnjava autorica.

Iako je ego još uvijek tabu tema, ovoga puta se o egu raspravljalo bez zadrške, otvoreno i duhovito, jer takva je i sama knjiga – vesela, duhovita i nadasve pozitivna.

Promociju su uveličale mlade dame, spisateljica Emina Pršić, modna blogerica Matea Frajsberger, poznata manekenka Kristina Lumbar, modna agentica i vlasnica modne agencije Elizabeta Penovska te mnoge druge.

 

Više o Ingrid pročitajte na njenoj službenoj web stranici.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top