Nedjelja , 4 prosinac 2022
Savjet:
Predstava Kamenje doživjela jubilarnu 100. izvedbu

Predstava Kamenje doživjela jubilarnu 100. izvedbu

Predstava Kamenje (http://www.mala-scena.hr/home/predstave/kamenje.aspx), ove subote 19. listopada, doživjela je jubilarnu 100. izvedbu. Kamenje je dramatizirana istinita priča o dvojici dječaka koji su, bacajući kamenje s  mosta na autocestu, usmrtili vozača automobila. Ispisana je kao drama za dva glumca koji igraju svaki po dvije uloge – tinejdžera i detektiva te prati tijek događaja iz dviju vizura: samih dječaka i policajaca koji ih traže. Temeljena na vrhunskoj glumačkoj igri, osvjetljavajući problem koji se događa i u nas, tretiranjem problema s razumijevanjem i simpatijom za mlade, predstava će sasvim sigurno biti pravi mladenački kazališni hit!

U ulogama dvojice nestašnih tinejdžera i detektiva nastupaju Marko Hergešić i Filip Lozić. Dramski tekst potpisuju Tom Lycos i Stefo Nantsou, a režiju predstave Ivica Šimić. Producentica predstave je Vitomira Lončar.Kazališni život predstave Kamenje nastavlja se već sljedeći tjedan kada ista, sa šest izvedaba, gostuje u Gradskom kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, a odmah zatim, s četiri izvedbe, i u Metkoviću.

Na ovogodišnjem izdanju kazališnog festivala ASSITEJ, održanog u Čakovcu prošloga tjedna, predstava Iglica (http://www.mala-scena.hr/home/predstave/iglica.aspx), nastala u koprodukciji kazališta Mala scena i Cirkus Triko Teatra iz Zagreba, osvojila nagrade u kategorijama za najbolju glavnu žensku ulogu (Nikolina Majdak) i kostimografiju (Mirjana Zagorec).

Iglica

Iglica šalje nedvosmislenu poruku da ljude koji su drugačiji od nas moramo prihvatiti onakve kakvi jesu i da i mi, većina, moramo učiniti onaj neophodan korak i prihvatiti takve ljude koji će onda, svojom posebnošću, obogatiti i naš vlastiti život.

Uz nagrađenu Nikolinu Majdak, u predstavi nastupaju Iva Peter Dragan i Nikola Mijatović, dramski tekst potpisuje Lana Šarić, a režiju predstave Ivica Šimić. Producentica predstave je Vitomira Lončar.

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top