Znate li....
Početna / Događanja / Filmovi & Predstave / Praizvedena predstava Sorry Bobe Jelčića

Praizvedena predstava Sorry Bobe Jelčića

Sinoć je praizveden autorski projekt Bobe Jelčića Sorry kao dio projekta Prošireno kazalište unutar mreže kazališta okupljenih u Prospero projektu. Dugotrajnim aplauzom nagrađena predstava, u gledalištu je okupila i ravnatelje europskih kazališta uključenih u projekt Prospero.

Inspirirani stilom ranih američkih sapunica krenuli smo u istraživanje malog konzervativnog gradića u kojemu svi o svima znaju sve i gdje se živi ispravnim životom. Upravo takvim životom živi i moj lik. Ona je samohrana  majka skrivena iza lijepe odjeće, lijepih manira te niza pravila ponašanja prema kojima živi. Svime time naoko održava privid dostojanstvenosti i stabilnosti a zapravo skriva bolnu tajnu koja je odredila njezin život. U strahu da njena kćer ne napravi istu grešku i vjerujući da čini najbolje za nju gura ju upravo u istu sudbinu kakvu je i sama prošla, rekla je Jadranka Đokić o svojoj ulozi, uz koju glume Alma Prica, Ivan Colarić, Lana Meniga, Melody Martišković, Marko Makovčić, Luka Knez, Lara Nekić, Vid Ćosić, Marin Stević i Andrej Drenski.

Ponosna sam što smo uspjeli i kroz projekt Prospero u proteklih nekoliko godina čvrsto pozicionirati zagrebački HNK u europskom kontekstu i to kao partnera prestižnih teatara, naglasila je intendantica Dubravka Vrgoč. Projekt Sorry osmišljen je kao kazališni proces u kojemu će istraživanje biti radikalno usredotočeno na društvena pitanja i emocije temeljene na svakodnevnim borbama ljudi pronalazeći gotovo klasičnu veličinu u najmanjem mogućem nizu događaja.

Foto: Jovica Drobnjak/HNK u Zagrebu

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top