Ponedjeljak , 16 svibanj 2022
Savjet:
Povrtna pita s kobasicom

Povrtna pita s kobasicom

Okus ove povrtne pita s keljom obogaćen je pikantnom kobasicom. Jednako je senzacionalna dok je topla i dok je hladna.

Sastojci za 8-12 kriški:

TIJESTO

  • 250 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 4 žlice hladnog mlijeka
  • 100 g maslaca

NADJEV

  • 500 g kelja, sol
  • 200 g pikantne kobasice
  • 1 svežnjić peršina
  • 1 žličica zelenog papra u zrnu
  • prstohvat kajenskog papra
  • 200 g vrhnja
  • 3 jaja
  • 150 g ribanog sira (npr. goude)
  • mljeveni muškatni oraščić

OSTALI SASTOJCI

masnoća za namašćivanje kalupa

 

PRIPREMA KORAK PO KORAK:

1. Brašno, jaja, sol, mlijeko i maslac narezan na kockice brzo umijesite u glatko tijesto. Oblikujte kuglu od tijesta, malo je spljoštite i razvaljajte u krug promjera 30 cm.

2. Kalup za pečenje s odvojivim dnom promjera 26 cm premažite masnoćom i obložite razvaljanim tijestom tako da doseže do vrha stranica. Stavite kalup u hladnjak i pripremite nadjev.

3. Stavite kelj u posoljenu vruću vodu na oko 5 minuta. Zatim pričekajte da se ohladi i narežite na trakice. Kobasicu narežite na kotačiće.

4. Peršin operite, ostavite da se ocijedi i sitno nasjeckajte. Pomiješajte ga s keljom, dodajte zeleni papar te sol i kajenski papar.

5. Zagrijte pećnicu na 200° C. U vrhnje umiješajte jaje, sir i muškatni oraščić. Dodajte kelj i kobasicu. Pripremljeni nadjev ravnomjerno rasporedite po tijestu. Pecite pitu 35 – 40 min.

 

VARIJANTA ZA VEGETARIJANCE

sirAko pripremate vegetarijansku varijantu ove pite, vrhnje zamijenite jogurtom, a ribani sir ovčjim sirom natrganim na komadiće. Naravno, izostavite kobasicu.

 

 

 

 

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top