Znate li....
Početna / Događanja / Posljednji pozdrav Rastku Milošev

Posljednji pozdrav Rastku Milošev

Rastko Milošev Ras, koji je sa nepunih 18 godina 1979. postao gitarista legendarnog Parnog valjka, preminuo je 53. godini. Njegov prepoznatljiv zvuk se čuje na albumima “Vruće igre”, “Vrijeme je na našoj strani”, “Koncert”, “Glavnom ulicom”, “Uhvati ritam” i “Pokreni se”, koji se ubrajaju u zlatno doba tadašnjeg rokenrola, antologijski je njegov gitaristički solo na pjesmi “Neda”, sa albuma Parnog Valjka “Vruće igre”.

“Upoznali smo se ispred Zvečke. Netko mi je rekao da postoji jedan klinac koji sjajno svira, a pošto smo kod mene kod kuće zajedno odsvirali par stvari, rekao sam mu: Stari, ti si taj. Ne mogu vjerovati da ga nema. Bio je stvarno veliki talent i dobar, tih čovjek. Kada pomislim na njega, sjetim se onog dečka koji je stajao ispred Zvečke i govorio mi da zna svirati”, ispričao je Husein Hasanefendić Hus, koji je Rasa doveo u Parni Valjak.

Ras je iza sebe ostavio četvero djece. Njegov sin Matej (23) student je violončela na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, Adrian Pepe (20) i Zoe (16) već godinama sviraju klavir, a kćer Justina (26) studira udaraljke u Belgiji.

Rastko Milošev – Ras rođen je 11.11.1961. u Zagrebu. Uz majku Kameliju Zavrl, profesoricu klavira, i brata Aleksandra Miloševa – člana Zagrebačkih solista i redovnog profesora violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Ras je od malena bio okružen muzikom i sa lakoćom je savladao klavir, klarinet i saksofon. Pošto je sa 15 godina otkrio Beatlese, zaljubio se u električnu gitaru.

Svirao je na brojnim albumima snimljenim 80-ih godina prošlog vijeka – kao gitarista, autor, producent, i aranžer, za izvođače – od Tereze Kesovije, Dine Dvornika, Olivera Mandića i Kaliopi, do Jasmina Stavrosa, Dine Merlina, Plavog orkestra, Haustora…

Ispraćaj je bio danas u 14:30 i skupilo se mnogo obitelji, prijatelja i kolega. Održan je divan govor i što više reći nego – nadamo se da je gitara i dalje s tobom!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top