Znate li....
Početna / Događanja / Pomozimo obitelji: Darujmo hranu

Pomozimo obitelji: Darujmo hranu

Mi ne tražimo novac. Potrebna nam je hrana. Unatoč sramoti da se čuje za nas, sada smo pred zidom i zbog djece javno molimo dobre ljude da nam pomognu jer preživljavamo od danas do sutra.

Molećivo su gotovo uglas zavapili očajni supružnici Klaudio Kesner (39) i Jasmina Nikifor (37) dok ih širom otvorenih očiju nijemo promatraju njihova djeca, dvije kćeri i dva sina, koja su doslovno gladna.

– Mi ne možemo i ne znamo kako dalje. Sada su nas ukopale nove školske knjige, da ne spominjemo odjeću i obuću za školu. Tu su i drva za ogrjev jer stiže zima, a trošni prozori i vrata propuštaju pa puše na sve strane – očajni su Klaudio i Jasmina.

Djevojčica Anabella (2) nedavno se vratila iz riječke bolnice u kojoj je završila s teškim opeklinama ruku i prsišta i svakih nekoliko dana mora u 100-tinjak kilometara udaljenu Rijeku na previjanje. Francesco-Leo (6) živahni je prvašić, a Patrik (15) krenuo je u osmi razred osnovne. Kćer Valentina, koja je jedva napunila 18, prošlog je tjedna rodila zdravu djevojčicu. Klaudio, glava obitelji, je 20 godina nakon nagnječenja mozga u teškoj prometnoj nesreći stopostotni invalid i prima 350 kuna naknade. Jasmina ne uspijeva nigdje naći posao.

Primaju socijalnu pomoć od 813 kuna i dječji dodatak od oko 1400. Nakon što podmire sve obveze u trošnoj kući, koja je u vlasništvu općine Oprtalj, a u kojoj žive tri godine, ne ostaje im dovoljno za život i više ne mogu spajati kraj s krajem.

Obitelj Klaudija i Jasmine živi na adresi: Orlići 61, 52428 Oprtalj, telefon: 091/526-2543

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top