Nedjelja , 4 prosinac 2022
Savjet:
Pomoć za Pava

Pomoć za Pava

Prijatelji teško stradalog Pava Hađije iz Dubrovnika pokrenuli subhumanitarnu akciju “Svi za Pava!”. Svi koji ga poznaju, znaju će koliko on živi otvorena srca, uvijek svima od pomoći.
Pavo Hađija (24) na Badnjak je vraćajući se kući svojim najbližima u Mokošicu, nastradao u teškoj prometnoj nesreći. U smrtnoj opasnosti hitno je prebačen Vladinim zrakoplovom u zagrebačku Kliniku za traumatologiju. Teško mu je nagnječena leđna moždina u području petog vratnog kralješka uz frakture prvog, drugog i četvrtog vratnog kralješka. Trenutno stanje mu je stabilno i počeo je samostalno disati, te je prebačen s intenzivne njege na odjel kirurgije, piše IN, specijalizirani news portal za osobe s invaliditetom. Njegova obitelj i prijatelji u želji da mu pruže najbolju moguću rehabilitaciju organizirali su humanitarnu akciju, pročitajte zašto i saznajte kako i vi možete pomoći ovom mladiću.
Pavo Hađija (24) iz Dubrovnika na Badnjak vraćajući se kući svojim najbližima u Mokošicu, da u krugu obitelji bude s njima i svojim prijateljima nastradao je u teškoj prometnoj nesreći. Našavši se u nesretnim okolnostima sudbine u smrtnoj opasnosti hitno je prebačen vladinim zrakoplovom u Zagreb na Kliniku za traumatologiju Zagreb. Teško mu je nagnječena leđna moždina u području petog vratnog kralješka uz frakture prvog, drugog i četvrtog vratnog kralješka. Trenutno stanje mu je stabilno i počeo je samostalno disati, te je prebačen s intenzivne njege na odjel kirurgije.Pavo ima 24 godine, studira na američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju. Ima jako puno prijatelja koji su nam maksimalno pomogli i jos uvijek nam pomažu nakon ove strašne prometne nesreće. Pavo nije više u životnoj opasnosti, ima veliku vjeru u Boga, te svu svoju volju i snagu usmjerava u oporavak kojem se svim srcem nada. Svjesni smo situacije, ostale su teške posljedice. Pavo je potpuno oduzet, samostalno diše i govori, ali paralizirane su mu obje noge, trup te obje šake. Sredinom siječnja, ako stanje ostane nepromijenjeno planira se da krene sa rehabilitacijom. Sredstva za nastavak oporavka koji nam kažu da bi bilo najbolje provesti van Hrvatske nemamo, stoga molimo pomoć  – rekla nam je sestra ozlijeđenog mladića Katarina Hađija Marković.Ozljeda leđne moždine u vratu može biti smrtonosna ako su oštećeni živci koji upravljaju disanjem; ona može isto tako dovesti do potpune paralize ruku i nogu, kao i do opće obamrlosti od vrata naniže kao kod mladića o kojem pišemo. Ozljede drugih dijelova leđne moždine obično nisu fatalne, ali mogu izazvati trajni, teški invaliditet. Paraliza mokraćnog mjehura često dovodi do učestalih infekcija urinarnog trakta; obamrli dijelovi tijela posebno su osjetljivi na ozljede. Uz navedeno, nepokretni bolesnici imaju tegoba s ranama od ležanja. Ozljeda leđne moždine s trajnim posljedicama neizbježno znači drastičnu promjenu načina života. Osobe koje pretrpe ovakvu ozljedu nakon bolničkog liječenja odlaze na rehabilitaciju u Varaždinske toplice. Medicinske sestre, fizioterapeuti i radni terapeuti uz liječnike postaju tri do šest mjeseci osobe koje nastoje rehabilitirati ozlijeđenog i pripremiti ga za povratak u vlastiti dom. U tom periodu dolazi do procjene stupnja invalidnosti i izgleda za oporavak.  Oni koji se sada pitaju zašto obitelj i prijatelji pokušavaju prikupiti sredstva za rehabilitaciju van Hrvatske neka posjete Varaždinske toplice i vide uvjete u kojima rade stručne osobe. Tada odgovorite bi li bilo kome poželjeli nakon ovakve traume boravak u tim neprimjerenim prostorima.

Njegovi su prijatelji pokrenuli humanitarnu akciju “Svi za Pava!”. Svi koji ga poznaju, znat će koliko on živi otvorena srca, uvijek svima od pomoći, koliko strastveno voli život i svoj Hajduk. Posebno apeliramo na sve pripadnike Torcide i navijače Hajduka da se maksimalno uključe u akciju jer u jako kratkom roku treba skupit velika novčana sredstva – poručuju iz Torcide Mokošica.  Pavo nije samo mladić koji je nastradao na putu kući, on je i mladi čovjek velikog i dobrog srca koji bi za sve nas, da je obrnuta situacija, već dao sve od sebe da se potrebit novac skupi. Svojom pomoći, ma kolika ona bila, spasit ćete jedan mladi život – naglašavaju prijatelji koji žele da njihov Pavo dobije priliku za rehabilitaciju van Hrvatske.

Pokažite još jednom da kao pojedinci možemo pomoći ovom mladiću i pružati mu rehabilitaciju koja je u Hrvatskoj već godinama mrtvo slovo na papiru.

Svaka donacija može pridonijeti IBAN: HR0424070003102624715 vlasnik računa Pavo Hađija, OTP banka Hrvatska d.d.
Uplate iz inozemstva: OTP banka Hrvatska d.d.; Domovinskog rata 3; 23000 Zadar, Hrvatska
SWIFT code: OTPVHR2X; IBAN: HR0424070003102624715 – vlasnik računa: Pavo Hađija.

Utrke u štiklama i perajama i elektro party za Pava Hađiju

Humanitarna akcija za nastradalog Pava Hađiju konačno je dobila i svoj oblik – “Štiklom i perajama za Pava“, naziv je događaja najavljenog za ovu nedjelju 11. siječnja na Stradunu. Humanitarne utrke organiziraju Ana Vukas i Grad Dubrovnik, a radi se o tri utrke – žena u štiklama, muškaraca u perajama i djece, sa startom u 11 sati ispred Katedrale.

 

 

Izvor

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top