Sastojci:
3 žlice senfa
2 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
peršin, sol, papar
brašno
2 jaja
ulje za pohanje
2 kg crvenih paprika
sok od limuna
Vrijeme pripreme : 120 minuta.
Pirprema:
Pile rasjecite i dobro osušite. Češnjak i peršin usitnite i dodajte senf te maslinovo ulje i dobro promiješajte. Smjesom namažite posoljene i popaprene komade pileta i pustite ih da odstoje desetak minuta. Svaki komad uvaljajte u brašno i jaja te pržite na srednje jakoj vatri desetak minuta. Poslužite sa crvenom paprikom:
Paprike operite i pecite sa svih strana u pećnici na 220*C. Pečene stavite u posudu, poklopite i ostavite da se ohlade. Ogulite ih, odstranite peteljke i koštice pa sitno nasjeckajte. Posolite, prelijte uljem i limunovim sokom. Dobar tek!