Avokado, patlidžan i kruške utječu na zdravlje i funkciju maternice – a upravo na nju i sliče!
Ako žena pojede jedan avokado tjedno, hormoni će joj biti uravnoteženi, i spriječava se rak maternice i jajnika. Najzanimljivije je to što je potrebno točno 9 mjeseci da avokado od cvijeta postane zreli plod!
Orah nesumljivo podsjeća na mozak, grah na bubrege, a rajčica na srce.
Sve u prirodi je povezano.
Rajčica – Srce
Rajčica ima četiri komore i crvena je. Srce također. Istraživanja pokazuju da su rajčice krcate kalijem i željezom i dobra su hrana za srce i krv.
Orah – Mozak
Orahova jezgra sliči na mozak, ima lijevu i desnu hemisferu, čak i nabori sliče moždanim vijugama. Danas se zna da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.
Celer – Kosti
Celer, rabarbara i sl. sliče kostima, i utječu na jakost kostiju. Kosti sadrže 23% natrija baš kao i ova hrana. Ako ne uzimate preko hrane dovoljno natrija , vaš će ga organizam uzeti iz kostiju, koje tada slabe. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.
Avokado – Maternica
Avokado, patlidžan i kruške utječu na zdravlje i funkciju maternice – a upravo na nju sliče! Ako žena pojede jedan avokado tjedno, hormoni će joj biti uravnoteženi i spriječava se rak maternice i jajnika. A najzanimljivije je to što je potrebno točno 9 mjeseci da avokado od cvijeta postane zreli plod!
Batat – Pankreas
Batat sliči pankreasu i uravnotežuje šećer u krvi.
Mrkva – Oči
Mrkva u presjeku sliči ljudskom oku. Zjenica, šarenica i zrakaste crte podsjećaju na oko. Da i znanost je dokazala da mrkve itekako povećavaju protok krvi i funkciju očiju.
Grejp – Dojke
Naranče, grejpfrut i ostali agrumi sliče ženskim dojkama i pomažu kretanju limfe kroz dojke te spriječavaju rak.
Đumbir – Stomak
Đumbir sliči želucu, poznato je da ublažava želučane tegobe i nadutost. Sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, i na takav način pomažu probavi i sprečavaju grčeve, sprječava nastanak čira, oštećenja sluznice želuca, koristi se za liječenje želučanih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje.
Gljiva – Uho
Gljiva poput šampinjona prerezana na pola podsjeća na ljudsko uho. Gljive su poboljšavaju sluh, jer su jedna od rijetkih namirnica koje sadrže vitamin D. Ovaj vitamin je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koji prenose zvuk prema mozgu.
Luk je sličan ljudskim stanicama. On pomaže uklanjanju otrova iz stanica. Od njega plačemo, a suze ispiru i čiste vanjski dio oka. Češnjak ima slična svojstva, uklanja otrove i opasne slobodne radikale iz našeg tijela.
Masline pomažu zdravlju i funkciji jajnika.
Smokve su pune sjemena i vise u paru. One povećavaju broj i pokretljivost spermija što spriječava muški sterilitet.
Grah zapravo liječi i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg!
Sve u prirodi je predivno povezano!
Poanta je uvijek ista: jesti što više različitog voća i povrća!
Baš sam prije godinu dana naletila na sličan članak u jednom časopisu za zdrav i ispunjen život i ova tema me baš zainteresirala. Na kraju sam čak napravila popis koji visi s bočne strane hladnjaka i pokušavamo ga se pridržavati, odnosno pokušavamo na temelju toga obuhvatiti što više raznolikog voća i povrća.
Sve navedeno volim a sad ću to još rađe jesti. Nisam ovo znao. Kako je ta priroda čudnovata i radi u našu korist.
jako zanimljivo i istinito i poučno :).
korsino i zaniljivo, i u biti ima logike u potpunosti! U prirodi je zdravlje!
Zanimljivo.Hm,vjerujem da ima nešto o tome 🙂
Zanimljiv članak! Još ko klincu su mi govorili da moram pojest svu mrkvu iz juhe kako bi imao lijepe oči. Mislio sam da me zafrkavaju, ali izgleda da je ipak bilo nešto u tome 🙂