Maline, lješnjaci, integralni keksi i čokolada – što može biti bolje? Osim toga, ovu sjajnu toru tako je lako pripremiti da vam ne treba niti pećnica.!
SASTOJCI
6 – 8 kriški
Podloga
- 100 g maslaca ili margarina
- 100 g (oko 7) integralnih keksa
- 0,5 dl lješnjaka
Krema
- 2 dl slatkog vrhnja
- 2 dl svježeg sira
- 0,5 dl šećera u prahu
- otprilike 200 g polusmrznutih, smrznutih ili svježih malina
Ukrašavanje
- 25 g mliječne čokolade
- 25 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA KORAK PO KORAK
1. Počnite od podloge: rastopite maslac ili margarin. Razmrvite kekse i nasjeckajte lješnjake, po mogućnosti u multipraktiku, ali odvojeno.
2. Izmiksajte rastopljeni maslac ili margarin s mrvicama od keksa i sjeckanim lješnjacima.
3. Utisnite smjesu u kalup za torte promjera otprilike 20 cm s odvojivim dnom. Pobrinite se da smjesa dođe 2 – 3 cm oko ruba.
4. Napravite kremu: istucite čvrst šlag. Iscijedite svu tekućinu iz svježeg sira.
5. Izmiksajte svježi sir sa šlagom i šećerom u prahu. Lagano zdrobite polovicu malina. Umiješajte ih u kremu.
6. Premažite podlogu kremom. Ukrasite ostatkom malina. Krupno naribajte obje vrste čokolade preko torte.
7. Odstranite obruč kalupa. Stavite tortu na pladanj i poslužite.
VARIJACIJE S BOBIČASTIM VOĆEM
U kremu ne trebate staviti baš maline. Torta je jednako dobra i sdrugim bobičastim voćem. Zašto ne biste za promjenu probali svježe kupine, možda pomiješane s malinama?
PRIPREMA UNAPRIJED
Velika prednost ove torte je to što se podloga i krema mogu zasebno pripremiti i staviti u hladnjak. Premažite i ukrasite tortu netom prije posluživanja.
Ovaj recept ću probati čak ovaj vikend, nadam se da će ispast kao i ovaj na slici. Njam Njam 🙂
Ovo izgleda savršeno! Mljac!!