SASTOJCI:
1 KG JABUKA OGULITI, NARIBATI , DODATI:
- 5 ŽLICA ŠEĆERA
- 1 VANILIN ŠEĆER
- MALO CIMETA
NA LAGANOJ VATRI PRODINSTATI , MIJEŠAJUĆI, OKO 10 MINUTA.
STAVITI U CJEDILO I NEKA SE HLADI.
TIJESTO:
- 1 MARGARIN
- 3 ŽLICE ŠEĆERA
- 1 CIJELO JAJE
- ½ PRAŠKA ZA PECIVO
- 1 VELIKA ŽLICA PLAVOG VRHNJA ILI 6 ŽLICA MLIJEKA
SVE ZAJEDNO IZMIJEŠATI I DODAVATI BRAŠNO – MOŽE POLA GLATKOG , POLA OŠTROG – PO POTREBI
KAD SE TIJESTO VIŠE NE LIJEPI ZA PODLOG, PODIJELITI NA POLA, RAZVALJATI 1 DIO, STAVITI OCIJEĐENE JABUKE I POKLOPITI SA DRUGOM POLOVICOM.
NA VIŠE MJESTA PROBOSTI SA VILJUŠKOM.
PEĆI NA 175° C – 35-40 MINUTA.
DOBAR TEK!!
Ovaj kolač moja punica često radi i odličan je,jednostavan a prefin,zasitan,ma super!!!