Savjet:
Pita od jabuka

Pita od jabuka

SASTOJCI:

1 KG JABUKA OGULITI, NARIBATI , DODATI:

  • 5 ŽLICA ŠEĆERA
  • 1 VANILIN ŠEĆER
  • MALO CIMETA

NA LAGANOJ VATRI PRODINSTATI , MIJEŠAJUĆI, OKO 10 MINUTA.

STAVITI U CJEDILO I NEKA SE HLADI.

 

TIJESTO:

  • 1 MARGARIN
  • 3 ŽLICE ŠEĆERA
  • 1 CIJELO JAJE
  • ½ PRAŠKA ZA PECIVO
  • 1 VELIKA ŽLICA PLAVOG VRHNJA ILI 6 ŽLICA MLIJEKA

SVE ZAJEDNO IZMIJEŠATI I DODAVATI BRAŠNO – MOŽE POLA GLATKOG , POLA OŠTROG – PO POTREBI

KAD SE TIJESTO VIŠE NE LIJEPI ZA PODLOG, PODIJELITI NA POLA, RAZVALJATI 1 DIO, STAVITI OCIJEĐENE JABUKE I POKLOPITI SA DRUGOM POLOVICOM.

 

NA VIŠE MJESTA PROBOSTI SA VILJUŠKOM.

PEĆI NA 175° C – 35-40 MINUTA.

 

DOBAR TEK!!

 

 

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Ovaj kolač moja punica često radi i odličan je,jednostavan a prefin,zasitan,ma super!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top