Breaking News
Početna / Sport / PH za seniore: osvojeno 8 medalja, od toga 4 zlatne, Mia Wild postavila novi državni rekord

PH za seniore: osvojeno 8 medalja, od toga 4 zlatne, Mia Wild postavila novi državni rekord

Vrlo su zapaženi bili naši atletičari i atletičarke na seniorskom Prvenstvu Hrvatske, održanom u Karlovcu. Ukupno smo osvojili osam medalja, od toga četiri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu.

Lovro Nedeljković najbolji je bio u utrci na 3000 metara sa zaprekama uz rezultat 9:04,58 ispred Karlovčanina Matka Belčića. Trijumf je ostvarila i Sara Aščić u skoku u vis s preskočenih 1,82, a najveća konkurentica bila joj je Tihana Jeletić iz Dinamo Zrinjevca. Dvostruka prvakinja postala je ponovno odlična Mia Wild. Slavila je na 100 metara s novim juniorskim rekordom Hrvatske 11,63, a prva iza nje ostala je Veronika Drljačić (Dinamo Zrinjevac). Očekivano je Mia bila najbolja na 100 metara prepone s vremenom 13,22 ispred kolegica iz reprezentacije Ivane Lončarek (Agram) i Klare Koščak (Sloboda Varaždin).

Drugi je bio David Kurtek u muškom skoku u vis s rezultatom 1,94 iza Filipa Mrčića (Mladost Zagreb, 1,98), baš kao i Ivan Horvat u skoku s motkom na visini letvice 5,10, prvi do pobjednika Ivana Geronima Šerića (Split, 5,30). Svoju treću medalju Mia Wild zaslužila je ovaj puta u utrci na 200 metara istrčavši 23,88, gdje je potvrdila još jednu (treću!) normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo. Broncu je među motkašima osvojio Borna Cik s preskočenih 5.00 metara.

Od ostalih članova Crveno-plavih najbliže postolju bila je Paula Šljivac u bacanju kladiva, zauzevši četvrtu poziciju s daljinom 42,75.

Rezultati

Promo / Ak Slavonija-Žito

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top