Savjet:
Paradižet ili šnenokle

Paradižet ili šnenokle

Danas pravimo nešto jako fino,a podsjeća na djetinjstvo.Mislim da nema osobe koja ovo ne voli jesti.

Paradižet ili šnenokle (njem. Schneenockerln) je naziv za slatki kolač, specijalitet austrijske kuhinje. Paradižet je udomaćen u našim krajevima pa ga mnogi (krivo) smatraju domaćim specijalitetom.
Priprema se tako da se u mlijeko stavi kuhati štapić vanilije. Žumanjci i šećer se pjenasto izmiješaju, zatim se dodaje jestivi škrob i umiješa u kipuće mlijeko. Smjesa žumanjaka i mlijeka se miješa pjenjačom dok ne zavrije, a tada se miče s vatre. Bjelanjke se istuče u čvrsti snijeg i žlicom se stavljaju u vrelu vodu. Čim voda zakipi, okreću se na drugu stranu, a nakon par sekundi se vade. Postupak se ponavlja dok se ne skuhaju svi žličnjaci.

Poslužuje se ohlađeno.

preuzeto (wikipedia)

Foto /Igor Berecki

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top