Savjet:
Palačinke

Palačinke

Danas smo za pravili palačinke!
Iako naizgled izgleda jednostavno, palačinke znaju zadati itekako puno muka. Izdvojili smo jedan nama drag recept:

Sastojci :

1/2 šalice višenamjenskog brašna
3 žlice šećera
1 žlica praška za pecivo
1/4 žličice soli
1/8 žličice svježe mljevenog muškatnog oraščića
2 velika jaja, sobne temperature
1/4 šalice mlijeka, na sobnoj temperaturi
1/2 žličice čistog ekstrakta vanilije
3 žlice neslanog maslaca ( po želji )
Malo mineralne vode ( ovisno o gustoći)
Nadjev po izboru.Mi smo za danas odabrali pekmez od aronije i kupine (domaći).


Upute

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i muškatni oraščić. U drugoj posudi razmutite jaja, a zatim umiješajte mlijeko ( mineralnu vodu) i vaniliju. Otopite maslac u velikoj tavi od lijevanog željeza ili na srednje jakoj vatri. Umutite maslac u smjesu s mlijekom. U smjesu od brašna dodajte mokre sastojke i miješajte dok ne dobijete gusto tijesto. Držite tavu na srednje jakoj vatri, ulijte oko 1/4 šalice tijesta na tavu da napravite palačinku. Napravite još 1 ili 2 palačinke, pazeći da budu ravnomjerno razmaknute. Pecite dok mjehurići ne razbiju površinu palačinki, a donja strana ne poprimi zlatno smeđu boju, oko 1 minute. Okrenite lopaticom i pecite još oko 1 minutu na drugoj strani. Poslužite odmah ili premjestite na tanjur i pokrijte folijom da ostane toplo. Ponovite s preostalim tijestom, po potrebi dok ne ispečete količinu koju želite. Postupak dodavanja pekmeza u palačinke nakon što sve isperete. Na polovicu palačinke stavite pekmez, zarolajte i posipajte šećerom ili nadjevom po želji.

Dobar tek!

Foto /Marin Županović

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top